Suklaakakkua pottaprinsessoille

Nyt se on vihdoin tapahtunut, stereot ovat alkaneet käydä potalla ja vieläpä oma-aloitteisesti. Tunnistavat siis hädän ja juoksevat vessaan. Kyllä tätä on odotettukin. Pienenä kannustimena & palkintona lupasin leipoa heille jotain hyvää. Heti pipareiden jälkeen listalla oli suklaakakku. Sitäpä siis leipomaan.  Tässä teillekin ohje.

”Potta Prinsessojen suklaaunelma”

kakku+006.JPG

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita
  • 150 g taloussuklaata

Kuorrutus

  • 200 g taloussuklaata
  • 2 rkl voita

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja yhdistä kananmuna-sokerivaahtoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita taikinaan, samoin sulatettu, jäähtynyt voi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista n. 40 min 175°C:ssa uunissa. Kakun tulee olla reunoilta kuiva, mutta sisältä mehukas. Älä siis paista kokonaan täyskypsäksi!
Kuorrutus: Sulata suklaa, lisää voi, levitä jäähtyneelle kakulle.

kakku+005.JPG

Tarjoile kermavaahdon kera, nams!

Satu / Rauharentola - -

3 kommenttia “Suklaakakkua pottaprinsessoille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *