Askel luonnollisempaan kauneuteen Essential care

Luomuintoudessani esittelen teille taas yhden minulle uuden tuttavuuden. Tässäpä on  luomu ihonhoitotuotesarja jota voin lyhyen mutta tehokkaan testausjaksoni jälkeen lämpimästi suositella mikäli oikea luonnonkosmetiikka kiinnostaa.

Kaikilla Essential Care- tuotteilla on Soil Association-luomusertifikaatti ja ne ovat minimissään 70% luomua. Lisäksi ne valmistetaan käsin pienissä erissä tuoreuden takaamiseksi. Perusraaka-aineet saadaan kylmäpuristetuista kasvipohjaisista neitsytöljyistä ja biodynaamisesti viljellyistä yrteistä tehdyistä yrttiuutteista ja -tiivisteistä. Ne eivät sisällä mitään synteettisiä aineita, kuten hajusteita, säilöntäaineita tai parafiineja. Tuotteet valmistaa englantilainen perheyritys Suffolkissa.

Sain testattavakseni Essential care

LEMON & TEA TREE FACIAL WASH:n miedosti antiseptisen kasvojen puhdistusaineen. 70% luomua. Ensi tuoksuna sitruuna, tuoksu vaihtuu vähitellen teen tuoksuksi. Erittäin kevyt mutta tehokas puhdistusaine.
ROSE MOISTURISER:n kevyen ja antioksidanttisen kosteusvoiteen. 95% luomua, tuoksuu ihanasti ruusulle ja jättää ihon samettisen pehmeäksi
HAND & BODY LOTION:in tehokkaasti kosteuttavan voiteen käsille ja vartalolle jota voidaan käyttää myös auringonoton jälkeen. 95% luomua. Kosteuttaa hyvin ollakseen melko kevyen tuntuista lotionia. Tämän tuoksu vaatii hiukan totuttelua.

skin+organics+001.JPG

Koska luonnonkosmetiikan raaka-aineena käytetään siis vain terveellisiä, puhtaita, luonnosta saatavia aineita, eikä mitään keinotekoisia raaka-aineita tai synteettisiä tuoksu- ja väriaineita. Iho voi aluksi reagoida luonnonkosmetiikkaan esimerkiksi punoituksella, mutta vaikutukset häviävät  pian, kun kaikki keinotekoiset raaka-aineet ovat lähteneet pois iholta ja luonnonkosmetiikan vaikutus alkaa. Näin kävi minullakin. Ensin iho reagoi varsin voimakkaalla punoituksella,  joka sitten tasaantui varsin nopeasti.

Kaiken kaikkiaan tuoksu- ja väriainekyllästeistä elämää eläneenä on nämä tuotteet yksinkertaisuudessaan aivan toista luokkaa. Minnehän tieni tästä viekään?

Seuraavaksi haluan ehdottomasti tutustua Essential care vauvan ihonhoitotuotteisiin. Joita löytyykin varsin runsas valikoima.

kuva: skinorganics.fi

Sarja sisältää paljon muutakin kivaa kuten meikkejä, voit tutustua ja tilata niitä SkinOrganicsista! Kauppaan pääset kätevästi myös sivupalkista logoa klikkaamalla.

skin+organics+002.JPG

Olisi mielenkiintoista kuulla muidenkin kokemuksia luonnonkosmetiikasta ja hyvistä tuotteista ja vaikkapa myös niistä huonoistakin kokemuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *