Kukka kukkien joukossa

Vielä 1960-luvulla oppikoululaisten pakollinen kesäläksy oli kerätä kasveja, kuivattaa ne ja koota niistä kasvio. Sen jälkeen tuo kasvion kerääminen jäi pitkäksi aikaa unholaan.

Nyt kasvion kerääminen on taas arkea monelle koululaiselle. Nti F:kin sai kesäläksyksi kymmenen kasvin keräämisen ja samalla kasvion tekemisen aloittamisen.

Monet kasvit ovat jo löytäneet tiensä neiti F:n kasvioon. Osa on vielä kuivumassa painon alla. Ja vielä muutama pitäisi löytää ja tunnistaa.

kasvio+001.JPG

Ei ole mikään salaisuus, että ainakin meillä kasvien keruu retkille osallistuu koko perhe ja yhdessä niitä tunnistetaankin. Tunnistusapua olemme yhdessä etsineet LuontoPortista, josta mm. kasvin kukinnon värin, lehtien mallin tai kasvupaikan mukaan voi etsiä  kasville oikeaa nimeä. Mukavaa puuhaa ja samalla tulee itsekin opittua monta uutta kasvia ja monet ”rikkaruohotkin” saavat nimen.

kasvio+003.JPG

Oletko sinä muuten koskaan kerännyt kasviota?

Satu / Rauharentola - -

Kukka kukkien joukossa” kommentit

  1. Kyllä vaan, 70-luvulla ala-asteella Tampereella kerättiin ja kuivatettiin kasveja. Kiva, jos tapa on tullut takaisin. Itse olen ainakin ihan avuton tunnistamaan kasveja, joten ehkä poitsun kanssa päästään Klaukkalan metsiin tutkimusretkille.<br />
    <br />
    T. Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *