Arjen luksusta: Täytetty leipä

Viikonloppun kynnyksellä on ihana hieman herkutella ja mikä onkaan ihanampaa kuin tuore vastapaistettu leipä. Tässä on niihin hetkiin sopiva täytetyn leivän ohje, jonka jokainen voi täyttää oman makunsa mukaan. Juuri tämä ,on kuitenkin minun ehdoton suosikkini.

Taikina:
15 g tuoretta hiivaa
 3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
2,5 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
mozzarellajuustoa
fetajuustoa
kivettömiä vihreitä oliiveja
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria

Päälle seesaminsiemeniä

Murenna hiiva taikinakulhoon ja liuota se haaleaan veteen. Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon ensin sämpyläjauhot ja tämän jälkeen pienissä erissä vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 
Painele taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Älä kauli tai vaivaa taikinaa, ettei leivästä tule sitkeää. Taikinan pitää siis olla ilmavaa. 
Murenna fetajuusto ja viipaloi mozzarellajuusto ja levitä juustonpalat taikinan päälle. Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Lisää loput täytteet ja kääri rullalle. Nosta rulla leivinpaperin päälle, ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja anna leivän kohota liinan alla vielä 30 minuuttia ennen paistamista. Rullan voi halutessaan kääntää hiukan hevosenkengän muotoon.

Kun leipä on kohonnut liinan alla ja on paistovalmis, tee leivän pintaan muutamia viiltoja (näin leipä ei halkeile), ripottele päälle seesaminsieminiä ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes leipä on kauniin kullanruskea.

index.jpg

 Makoisaa perjantaita.

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *