Gluteeniton, maidoton & munaton omenapiirakka

Viime aikoina blogissa on vilahdellut jos jonkinlaisia herkkukuvia ilman reseptiä tietenkin… Muutaman ystävällisen pyynnön resepteistä olenkin jo saanut. Ja ennenkuin viestit muuttuvat vähemmän ystävälliseksi niin nyt niitä sitten tulee, reseptejä nimittäin. Tässä ensimmäinen.

Gluteeniton, maidoton & munaton omenapiirakka

100g Sinistä Keiju margariinia

3dl Semper hieno jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
ripaus suolaa
1/4 dl vettä
Päälle:
omenanpaloja (n.3 omenaa)
1/2dl sokeria
kanelia oman maun mukaan
0,5 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja
Vatkaa margariini ja sokerit keskenään. Lisää leivinjauhe ja suola jauhoihin. Seikoita kuivat aineet margariinin joukkoon ja lisää lopuksi vesi, sekoita. Painele taikina voideltuun uunivuokaan (halkaisija n.25cm) ja esipaista n.6-8min 200 asteessa.
Pilko kuorittu omena paloiksi. Sekoita kulhossa omenoiden joukkoon sokeri, kaneli, suola ja perunajauhot. Ota piirakkapohja uunista ja laita täyte sen päälle. Halutessasi voit valuttaa päälle vielä hiukan ruokosokerisiirappia antamaan makua.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Tarjoile esimerkiksi Oatly vaniljakastikeen kanssa.
index+5.jpg
Huomenna jatketaan resepteillä. Iloa perjantaihisi! Minä aloitan tänään sen TÄYDELLISEN isänpäiväkakku reseptin metsästyksen. Vinkatkaa ihmeessä jos teitltä löytyy SE resepti takataskustanne.
Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *