Grapponia, kalkki & etikka

Meillä kasvoi aikoinaan bambuja koboltin sinisessä Grapponia kulhossa. Se jätti jälkeensä melkoiset kalkkikerrokset kulhon ympärille. Usean epäonnistuneen kalkinpoistoyrityksen jälkeen luovutin. Kulho kalkkeineen jäi kaapin perukoille pölyyntymään. 

kulhot+002.JPG

Eilen päätin siivousinnostuksessani kokeilla vielä yhtä keinoa. Ja onneksi kalkki irtosikin lähes itsestään pienessä etikkakylvyssä. Muoviastiaan etikkaa, kulho väärinpäin etikkaan kylpemään noin 30min-45min. Sen aikana kalkki pehmenee juuri sopivasti, että se on helppo vain pyyhkiä pehmeällä sienellä pois.

kulhot+006.JPG

kulhot+010.JPG

Etikka on hapan aine (etikkahappopitoisuus on yleensä 5-10%). Ja juuri happamuutensa ansiosta etikka poistaa kalkkia tehokkaasti useilta eri pinnoilta. Ekosiivousta kaikessa ihanuudessa ja helppoudessaan.

Suosittelen!
Satu / Rauharentola - -

2 kommenttia “Grapponia, kalkki & etikka

  1. Kiitos vinkistä, täytyy testata! Olen tuskaillut useammankin lasiastian kanssa noista kalkkijämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *