Lauantain messulöytö: Kenana Knitters

Habitare 2014 and this Rauharentola calling. Siellä sitä vihdoin oltiin Habitaressa. Live postausta ei tältä päivältä tullut ja syykin siihen varsin yksinkertainen. Pienten kommellusten jälkeen tämän päivän tukikohdaksi meille ohjattiin Cafe Balconyn nurkkapöytä, jossa inspiraatio ei oikein puhjennut kukkaan siis ainakaan mulla. Mutta muutoin reippaat casalaiset eivät tästä lannistuneet vaan lippu pidettiin korkealla syrjäisestä sijainnista huolimatta.

Aamulla ennen tukikohtaamme siirtymistä ehdimme White & Fresh Irinan ja OKV Miian kanssa tekemään pienoisen messukierroksen. Mikä sitten jäi tuosta kierroksesta päällimmäiseksi mieleen? Weranna’s ja aivan valloittavat Kenana Knitters pehmot.

Kenana Knittersien tarina menee lyhykäisyydessän näin. Ryhmä kenialaisia naisia kerää villaa Kenanan ja lähialueen farmeilta ja käsittelevät villan luonnonmukaisella hyönteiskarkotteella, jonka jälkeen se kehrätään vanhoille polkupyörän renkaille. Tämän työn jälkeen villasta ja ugandalaisesta luomupuuvillasta neulotaan näitä niin suloisia ja ympäri maailmaa arvostettuja Kenana Knitters pehmoja.

Katsokaa nyt itse, näihin ei voi olla rakastumatta. Ja ainakin nyt messujen ajan näistä ihanuksista saatu tuotto ohjataan hyväntekeväisyyten joko täällä kotimaassa tai sitten ulkomailla. Molemmat kohteista tärkeitä ja omalla tavallaan erittäin merkityksellisiä koko yhteisölle ja yhteiskunnalle.

 

habitare%20005.jpg

 

habitare%20006.jpg

 

habitare%20008.jpg

 

habitare%20007.jpg

 

Weranna’s Warehouse on mulle entuudestaan täysin tuntematon verkkokauppa mutta nopea silmäys kauppaan ja voin sanoa, että aivan ihanalta vaikuttaa. Ja aion ehdottomasti tutustua valikoimaan tarkemmin. Ja voipi olla, että huomisen messupäivän päätteeksi mukanani matkustaa kotiin pieni apinan poikanen ja sen mukana pala Hakuna Matata -ajattelua.

 

Nyt hetkeksi perheen pariin ja sitten nukkumaan. Huomenna jälleen uusi messupäivä uusine kujeineen.

Pus.

 

6 kommenttia “Lauantain messulöytö: Kenana Knitters

  1. Tämä on minullekin aivan uusi tuttavuus : ). Pidän kaikesta toiminnasta, joka pohjautuu eettisyyteen ja parhaimmassa tapauksessa työllistää köyhempien maiden asukkaita. Kurkkasin verkkokauppaan, ja näistä Kenana Knitters -pehmoista ainakin mustavalkoinen seepra olisi aivan ihana &hearts;. <br />
    <br />
    Kiitos, kun vinkkasit tästä!

  2. Mä niin olisin halunnut sen keltaisen apinan! &hearts; (siis sen oikean apinan, ei sitä krokotiilia, jota luulin ensin apinaksi 😀 )

    1. Kroko ja apinahan on erehdyttävän paljon samannäköisiä ;). Ei vaan nämä kaverit olisivat voineet olla veljeksiä. Mä ihastuin tuohon luonnonvalkoiseen ja beigeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *