Jäätiili.

Pakkohan mun oli…

Lukijani Helmiina antoi eilen hyvän vinkin siitä kuinka voisin vielä antaa kauniille valkoisille tulppaaneille jatkoaikaa. Ja, koska pöydällä odotti  juuri sopivasti tyhjentynyt maitotölkki niin eikun hommiin.

 

DSC_0367%20rauharentola.jpg

 

Jäätiileen tekemiseen tarvitset tyhjän maitotölkin, vettä ja haluamiasi koristeita.

Täytä huuhdeltu maitotölkki haluamillasi koristeilla ja täytä se sitten vedellä, mutta jätä muutama sentti tyhjää tölkkiin. Vesi laajenee jäätyessään, ja jos tölkki on ihan täynnä, niin se pullistuu jäätyessään ja tiii on silloin vaikeampi saada pysymään kauniisti/suorasti paikallaan.

Nosta vedellä täytetty tölkki ulos jäätymään pakkaseen, tai tee kuten minä. Suljin tölkinsuun muutamalla nitojan niitillä ja laitoin pystyasennossa pakastimeen.

Kun vesi on jäätynyt poista pahvit jäätiilen ympäriltä. Ja asettele tiili haluamallasi tavalla osaksi talvista asetelmaa.

 

DSC_0363%20rauharentola.jpg

 

DSC_0361%20rauharentola.jpg

 
Tiilestä saa värillisen värjäämällä veden ennen jäädyttämistä vesiväreillä tai vaikka elintarvikeväreillä. Tölkkiin voi  myös upottaa kukkien lisäksi myös muita luonnonmateriaaleja. Erityisen kauniita olisivat varmaan käpyiset lehtikuusen oksat tai jo jäkälöityneet harmaat oksat.
 
 
DSC_0362%20rauharentola.jpg
 
 
Kiitos vielä kerran Helmiina kivasta ohjeesta. Seuraavan kerran teen tämän värikkäistä kukista niin näkyvät läpi valkoisia paremmin.
 
Mä lähden nyt viikonloppukaupan kautta hakemaan tuolia ja sitten maalaushommiin. Ehkäpä jo huomenna mulla on näyttää teille jotain.
 
Viikonloppuja ihanaiset <3.
Satu / Rauharentola - -

2 kommenttia “Jäätiili.

    1. Mäkin ihastuin tähän ideaan. Mun tiili taitaa vaan olla jo sula tuolla ulkona. Uusia pakkasia odotellessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *