Vinkki: Kulinaristin kevät Yle Teemalla

Meillä on telkkari oikeastaan aina auki mutta mä en siltikään seuraa säännöllisesti yhden yhtäkään ohjelmaa tai sarjaa. Iltaisin olen niin väsynyt, että vaikka päättäisinkin katsoa illan myöhäisen leffan niin jo pian alkutekstien jälkeen olen puoliunessa. Nyt kevään kuluessa Yle Teema  kuitenkin hemmottelee  meitä kulinaristeja usealla herkullisella ohjelmalla kotiruuasta fine diningiin, ruuan kulttuurihistoriasta huippukokkeihin, paahtiksesta sushiin. Ja olihan munkin siksi korvamerkittavä muutama ohjelma katsottavaksi. Mä olen hulluna ruokaohjelmiin ja suorastaan syön niitä silmilläni.

 

9.2. (klo.21.00) Hulluna ruokaan (L’amour food) dokumentti kertoo kuinka ruoasta on tullut taidetta ja keittiömestareista superjulkkiksia. Annoksia kuvataan ja julkaistaan mutta miten siinä niin pääsikään käymään?

 

ylepressi62-20150203.jpg

 

9.3. (klo.21.00) Lumoavat leivonnaiset (Patisserie)  dokumentissa Michel Roux perehtyy ranskalaiseen leivoskulttuuriin. Odotettavissa on  siis varmasti macaron-leivoksia ja bébéjä. Bon appétit sanon mä.

 

ylepressi30-20150203.jpg

 

ylepressi88-20150203.jpg
Kaikki kuvat: Yle

 

Tykkäätkö sä katsella ruokaohjelmia vai luetko mielummin kokkikirjoja?

 

P.S. Nti F. valitsi omaksi tärpikseen ensi viikolla starttaavan Kätevän emännän juhlat.Tämän tutun sketsisarjan viidennellä tuotantokaudella paneudutaan suomalaisiin juhlaperinteisiin ja niiden yhteydessä tietenkin myös ruokiin. Varsinainen soppa ihan varmasti.

 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *