Sisustuksen historia #unelmakoti #lähiöfestivaali part 3.

Koittakaahan vielä jaksaa, sillä nyt tulee viimeinen osa postaussarjaksi paisuneesta aiheesta lähiöfestarit. Siinä päästään kurkkaamaan sisustamisen historiaan ja tutustutaan hiukan Avotakan kolumnistiin Kaj Kaliniin. Lähiöfestivaalien Avotakan näyttely asunnossa pääset tutustumaan sisustuksen historiaan koko lähiörakentamisen aikakautena. Rappukäytävään kiinnitetyt taulut johdattavat vierailijan vuosikymmen vuosikymmeneltä aina kulloisenkin sisustustrendin saloihin. Itse näyttelyasunto koostuu suurennetuista Avotakka -lehden kansikuvista, joiden ympärille on rakennettu kyseistä aikakautta hyvinkin tyypillisesti kuvaava sisustus. Historian siipien havina on käsin kosketeltavissa ja tuossa varsin alkuperäisessä kunnossa olevassa miljöössä on näihin historiankuviin yllättävän helppo samaistua.

 

DSC_0477%20%282%29.jpg

 

DSC_0481%20%282%29.jpg

 

DSC_0484%20%282%29.jpg

 

DSC_0489.jpg

 

DSC_0491.jpg

 

DSC_0494.jpg

 

Hersyvän persoonallinen Kaj Kalin puhuu paljon ja asiaa. Hänen kolumninsa ei ole minulle entuudestaan tuttu mutta jatkossa luen sitä aivan varmasti. Eläytyvä kertominen vangitsee lukijan ja uskon, että myös painettu teksti kykenee samaan niin mahtipontista ja elävää hänen kerrontansa on. Kaj puhui paljon bloggaajista tyylivaikuttajina ja siitä kuinka tyyliä ei enää ohjailla ylempää vaan se syntyy ruohonjuuritasolla, rohkeiden ja innovatiivisten bloggaajien kodeissa. Hän puhuu myös pehmeistä arvoista ja hyväveli aikakaudesta, jonka keskeisen sisällön hän kiteyttää Andy Warholin kuuluisaan lausahdukseen ”I think everybody should like everybody”.

 

DSC_0504.jpg

 

Mitä fiiliksiä vanhat Avotakan kansikuvat sussa herättää?

 

(Yhteistyössä Avotakka ja Tikkurila)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *