Uuteen järjestykseen

Mulla psori kuten psoriasista tuttavallisesti kutsutaan. Se on yksi niistä mun perimässä kulkevista sairauksista, joka on napsahtanut mun osakseni lupaa kysymättä. Kaikki alkoi reilu vuosi sitten läiskistä polvissa ja kyynerpäissä. Siirtyen sitten päänahkaan ja nyt myös kasvoihin. Myös nivelissä on esiintynyt nivelpsoriasis tyyppistä oireilua. Psoriasis mielletään usein pelkäksi kosmeettiseksi haitaksi. Mutta todellisuudessa kyseessä on elimistöä jatkuvasti rasittava tulehdustila, joka tutkimusten mukaan vaikuttaa elämänlaatuun jopa enemmän kuin moni muu vakavampi sairaus.

 

DSC_0002.jpg

 

Vaikka psoriasis on yksi niistä sairauksista joille lääketiede on voimaton eikä parannuskeinoa ole niin mä olen päättänyt nujertaa sen. Oman kamppailuni aloitan ruokavalion muutoksella, sillä tiedetään että kotimaisilla viljoilla, maitotuotteilla ja valkoisella sokerilla saattaa olla yhteys oireisiin ja erityisesti niiden pahentumiseen. Toinen vähän haastavampi juttu on stressin hallinta. Ruokavalion lisäksi avainasemassa tämän taudin kukistamisessa on stressin sulattaminen. Stressittömyys on yksi tärkeimmistä tekijöistä paranemisen suhteen. Mutta miten ikuinen stressaaja saa  taakkaansa kevennettyä, se jää nähtävksi.

 

Tästä päivästä eteenpäin asiat saavat uuden järjestyksen. Haasteellista mutta ei mahdotonta.

Satu / Rauharentola - -

4 kommenttia “Uuteen järjestykseen

  1. No niin, ehdinpäs tännekin :)<br />
    <br />
    Meillä on myös suvussa tuota, minä olen onneksi saanut vain lievän version höystettynä atopialla. Päähän olen löytänyt suht toimvan combon, vielä kun saisi loputkin hoidettua.. Tsemppiä!

    1. Kiva, kun välillä käyt &hearts;. Mulla ei ole vielä toimivaa ratkaisua, toivottavasti tämä ruokavalio toisi helpostusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *