DIY kynttilämansetit putkihelmistä

Bloginaapurini Lotta vinkkasi mulle eilen ihanan jouluisen askartelun putkihelmistä (hamahelmistä) ja olihan mun heti testattava tämäkin. Metallinsävyisillä putkihelmillä saat ehkä hiukan intensiivisempää ja hienostuneempaa tunnelmaa mutta koska mulla ei niitä  tähän hätään ollut pitäydyin tutuissa väreissä.

 

DSC_0306%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Tätä varten tarvitset pyöreän putkihelmialustan, putkihelmiä haluamassasi sävyssä, leivinpaperia ja silitysraudan. Sitten onkin hyvä päästää mielikuvitus  valloilleen ja sommitella haluamansa muotoinen lumihiutale tai miksei myös joku ihan muukin. Keskelle on hyvä jättää kolmen reiän levyinen aukko kynttillää varten. Kun kuvio on valmis, laita leivinpaperi kuvion päälle ja silitä se matalalla lämmöllä leivinpaperin päältä niin, että helmet sulavat yhteen. Silitys on oikeastaan se kaikkein haastavin vaihe koko askartelussa, ja jokaisella näitä enemmän tehneellä on siihen varmasti jokin oma erityisniksinsä. Kokeilemalla jokainen löytää varmasti itselleen parhaimman tavan.

 

DSC_0342%20%282%29.jpg

 

DSC_0336%20%282%29.jpg

 

DSC_0315%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Kynttilämansetteja voi toki käyttää ihan yksittäinkin mutta näin kaksi päällekäin aseteltuna saa aikaan hauskaa kerroksellisuutta.

Eikös?

 

DSC_0318%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Milloinkohan taivas heittää meillekin hiutaleita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *