Tin can DIY

ei ole mikään no can do.

Kierrätys- ja jätemateriaaleista toteutetut diy:t on mun ehdottomia lemppareita ja usein kysytäänkin mikä on mun suosikkimateriaali ylitse muiden vai onko sellaista edes olemassa. Wc-paperirullien jälkeen hyvänä kakkosena tulee metalliset säilyketölkit. Molemmat ovat sellaisia materiaaleja, että ne ovat helposti kaikkien saatavilla ja jatkokäyttömahdollisuudet ovat ihan huikeat.

Erästä toista projektia varten hankin muutaman suurehkon säilyketölkin (kurkkupurkin) mutta en vain saanut pidettyä sormiani erossa tölkeistä. Instagramista ehkä näittekin jo muutaman sneak and peek kuvan tästä projektista. Säilyketölkistä, struktuuripastasta, muutamasta lusikallisesta kalustemaalia ja vanhasta vyöstä syntyi tämä resign ruukku, ämpäri, säilytin tai kuinka vaan  sitä halutaan kutsua.

 

DSC_0182%20rauharentola.jpg

 

DSC_0184%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Tarvikkeet:

säilyketölkki

struktuuripastaa

maalia (mä sekoittelin sopivan harmaan sävyn mustasta ja valkoisesta maalista)

veitsi/lasta

sakset

pensseli

vanha vyö

pora

vetoniittipihdit & vetoniittejä

 

DSC_0195%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Liota lämpimässä vedessä kaikki mahdolliset paperietiketit irti tölkistä. Pese ja kuivaa tölkki. Raaputa pois etiketin liimajäämät. Tee maalista ja strukuuripastasta sopiva seos ja maalaa sillä tölkin ulkopinta. Struktuuripastalla luot tölkkiin kivimäisen rouhean pinnan ja häivytät samalla tölkin pinnan uria. Anna kuivua vähintään 24h. Viimeistellyn lopputuloksen saamiseksi käyttötarkoituksesta riippuen maalaa myös tölkin sisäpinta. Leikkaa vanhasta vyöstä sopivan mittaiset kahvat ja poraa niille reiät tölkin kylkiin. Kiinnitä kahva vetoniiteillä.

Toisenlaisen pintastruktuurin saamiseksi tölkin voi myös spraymaalata tai käyttää kiiltävää alkydimaalia. Maalatessa pelkällä maalilla on kuitenkin hyvä muistaa, että maalaus tehdään ulkopinnan urien suuntaisesti. Valumien minimoimiseksi tölkki kannattaa tällöin kuivattaa vaakatasossa saumakohta alhaalla.

 

Mä sain tällä  projektilla rakastamaani rouheaa kivipintaa lisää sisustukseemme ja sen lisäksi tulipahan samalla ripaus sitä haluttua konjakinsävyäkin. Resign ruukku päätynee ikivihreän kasvimme suojaruukuksi.

 

DSC_0176%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0185%20%282%29.jpg

 

Vinkki! Tutustumisenarvoisen uusioaskarteluoppaan löydät Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen sivuilta. Oiva aineistosta löytyy ideoita ja ohjeita kierrätysmateriaalien käyttöön askartelussa.

 

Mukavaa Loppiaista.

8 kommenttia “Tin can DIY

  1. Aivan ihana! Pakko kyllä testata tuota, kun struktuuripastaa löytyy vielä kaapista! Kiitos linkistä tuonne kierrätyskeskuksen sivuille: Sairaslomalaisella on päivä aikaa notkua netissä, niin täytyy tutustua niihinkin sivuihin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *