Popcorn kakku

Sähköpostiini on tipahtanut muutama kysely stereoiden kaverisynttäreillä tarjolla olleesta popcorn kakusta, joten tässäpä tulee ohjetta jokaiselle siitä kiinnostuneelle. Mä löysin ohjeen täältä juuri ennen kutsuja ja ajattelin, että tätä on testattava. Linkistä löytyy myös linkki kakun alkulähteille mutta mä tein kakun juuri tällä reseptillä muuttamatta mitään ja herkkuhan se oli. Melkoisen makeaa mutta silti niin herkullista. Ja kakkulapset, joita tusinaan mahtui yllättävän monta pitivät tästä myös. Mutta pidemmittä puheitta siihen ohjeeseen.

 

DSC_0047%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

POPCORN KAKKU
 
 Pohja:
200 g kaurakeksejä
75g sulatettua voita
 
4 dl vispikermaa
n 3/4 pussia Omareita
400g maustamatonta tuorejuustoa
 
1 dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
 4 liivatelehteä
 
koristeluun popcorneja haluamasi määrä
 
 
DSC_0052%20%282%29%20rauharentola.jpg
 
 
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa kaurakeksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Kaada keksimassa vuokaan, tasoita ja laita jääkaappiin odottamaan.
 
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 
Kuumenna kattilassa 1 dl kermaa ja Omar-karkit miedolla lämmöllä ja koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Älä kuitenkaan keitä. Anna jäähtyä.
 
Vatkaa loput kermasta (3dl) vaahdoksi. Pehmennä lusikalla erillisessä kulhossa tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokerit. Yhdistä sitten kerma ja juustoseos, valuta joukkoon reilu puolet jäähtyneestä kermatoffeesta.
 
 
Kuumenna n.0,5 dl vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon liivatteet. Kaada liivatevesi ohuena nauhana kakkumassaan koko ajan sekoittaen.
 
 
Kaada kakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
 
 
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua popcorneilla ja valuta loput kermatoffeet popparivuoren päälle.  Jos ja kun toffee on ehtinyt jähmettyä, saat sen jälleen juoksevaksi vesihauteessa tai nopeasti mikrossa.

 

DSC_0045%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Makeaa tiistaipäivää ja herkullisia hetkiä.

 

 

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *