Viileät pellavalakanat

Kuuma kesäyö ja viileät pellavalakanat arjen luksusta sanon minä. Tuosta pellavalakanoiden viileydestä oli viereeni pujahtanut nauttimaan viime yönä myös minimies. Isi ja doubletrouble nimittäin telttailevat Nuuksiossa ja he pääsivät vihdoin kesän odotetuimmalle retkelle yöksi luonnonhelmaan. Mulle taas riittää vallan mainiosti tuo pellavalakanoiden tuoma luonnonläheisyys. Kaikissa meissä ei siis todellakaan asu pientä erämiestä tai naista.

 

DSC_0149%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Pehmeä, miellyttävä, hengittävä ja niin ihanan viileä pellava sen sijaan on mun juttu. Ja mikä pellavassa on parasta: helppohoitoisuus. Pesu 60 asteessa, tosin valkoiset lakanat pesen usein kovemmassa lämpötilassa. Kuivatus joko ulkona tai kuivausrummussa ja petaus sänkyyn hiukan ryppyisenä.

 

DSC_0170%20%282%29%20rauharentola%20pell

 

DSC_0153%20%282%29%20rauharentola%20pell

 

Pellava paranee ja pehmenee käytössä. Mitä enemmän pesty ja käytetty sen pehmeämpi.

 

Ihanaa aurinkoista tiistai aamua.
Onneksi rauhallisia loma-aamuja on jäljellä vielä paljon.

 

 

 

 

 

2 kommenttia “Viileät pellavalakanat

  1. Olipa kiva postaus! Ihanat kuvat ja kauniit lakanat:) Meillä ei olekaan ollut koskaan vielä pellavalakanoita. niitä täytyy ehkä kokeilla! jospa alesta löytäisin jotkut kivat:) Käyhän muuten kurkkaamassa uutta sisustus- ja tyyliblogiani osoitteessa pellavaajapastellia.fi:)

    1. Kiitos Annika. Suosittelen lämpimästi testamaan. Ovat niin ihanan helppohoitoiset ja kesällä viileät, talvella lämpimät. Ja kiitos myös mukavasta blogilinkistä, kauniin seesteiseltä vaikuttaa ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *