Kudontaa ja paperilautasia

Nuhainen mies ja lapset intoutuivat tänään pelaamaan vanhaa kunnon Super Mario Brosia ja mä päätin viihdyttää itseäni siinä samalla heidän pelejään katsoessani kutomalla paperilautasista pieniä kulhoja. Näistä saa helposti keväisemmät käyttämällä paksuhkoa puuvillalankaa mutta mä käytin tähän nyt perinteistä villasukkalankaa ja ihan hyvät tuli niinkin.

 

DSC_0200%20%282%29%20RAUHARENTOLA.jpg

 

Tätä varten tarvitset siis kertakäyttölautasia, lankaa, kynän, (viivottimen) ja sakset. Jaa kertakäyttölautanen 13  suunnilleen samankokoiseen osaan piirtämällä lautasen reunoihin viivat. Leikkaa viivojen kohdalle kapeat v:n muotoiset lovet. Taita palaset kohti lautasen keskiosaa ja nosta ne takaisin ylös. Ota lanka ja aloita langan kutominen kehikkoon. Ensimmäisen takaa, toisen edestä, sitten taas takaa ja edestä. Jatka näin kunnes olet päässyt kudonnassasi ylös asti. Mikäli haluat vaihtaa väriä sido langanpäät yhteen ja kudo niin, että solmukohta jää kulhon sisäpuolelle. Päättele lanka vetämällä se kudonnan sisään sormella tai päättelyneulalla.

 

DSC_0177%20%282%29%20RAUHARENTOLA.jpg

 

DSC_0185%20%282%29%20RAUHARENTOLA.jpg

 

Tukevamman kulhon saat, kun käytät kahta kertakäyttölautasta päällekäin mutta yhdelläkin pärjää mainiosti. Kudonta onnistuu myös lapsilta, joten tästä voi hyvin tehdä myös koko perheen askartelun. Ehkä keksit tälle idealle jotain käyttöä vaikkapa lähestyvän äitienpäivän tiimoilta.

 

DSC_0223%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0231%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mukavaa alkanutta viikkoa ja päättyvää pääsiäistä.

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *