Matto mittatilauksesta

Yhteistyössä: Mattoliike Kowec

 

Mattojen hankinta voi välillä olla yllättävänkin hankalaa. Otetaan esimerkiksi vaikkapa meidän eteinen. Meillä on ollut siellä lähes täydellinen matto. No miksi vaan lähes? No minäpä kerron. Matto on standardikokoinen 140 x 200. 140 cm on  juuri sopivan levyinen mutta pituutta saisi olla hiukan enemmän, jotta mattoa riittäisi niin kylpyhuoneen kuin tuulikaapinkin oven eteen. Mikäli pituutta haluaa lisää saa sitä usein samalla myös leveyttä standardikokoista mattoa ostettaessa. Me emme halunneet leveyttä lisää, vain pituutta.

 

DSC_1206%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Hiljaiset huutoni olivat kai kantautuneet Mattoliike Kowecin korviin ja sainkin erittäin mieluisan yhteistyötarjouksen koskien mittojen mukaan tehtyjä mattoja. Helsingissä sijaitsevalla Mattoliike Kowecilla on pitkä kokemus mattoalalta. Kowec tekee mattoja  mittojen mukaan koteihin, julkisiin tiloihin, rappukäytäviin. Lisäksi he tekevät erikoismuotoja esimerkiksi laivoihin, veneisiin, asuntoautoihin, lentokoneisiin. Kowec tuo kaikki mattonsa itse maahan ja heidän edustamiaan mattomerkkejä ovat mm.Tasibel, ITC, Danfloor, Ulster, Westex ja Creatuft. Matot kaikki matot kantataan itse ja kanttausvaihtoehtoja on valittavana lankakanttaus, nauhakanttaus, slim-nauhakanttaus. Heidän leivissään työskentelevällä mattosuutarilla on ainoana Suomessa yli 30-vuoden kokemus alalta. Hänen käsissään syntyy mattojen korjauksia ja leikkauksia.

 

Eteiseemme valikoitui yhdessä Kowecin ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa Tigra sisalmatto lankakanttauksella. Tämä meleeratun harmaanbeigen sävyinen matto on valmistettu Sisal kasvikuidusta. Kuitu valmistetaan Agave kasvien sukuun kuuluvan Sisalagaave-kasvin lehdistä. Paksu tiikerinsilmäkude tekee matosta näyttävän ja ryhdikkään. Yksinkertainen lankakanttauksen ansiosta matto sulautuu hyvin osaksi sisustusta. Koska meillä molemmat ovet avautuvat eteisestä poispäin vähän paksumpi matto ei ollut meille lainkaan huono juttu päinvastoin. Sisalmattoja on saatavilla myös hiukan ohuempina versioina, jolloin myös ovien avaus maton päälle onnistuu vaivatta.

 

DSC_1201%20%284%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_1211%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_1220%20%282%29%20rauharentola.jpg
Meillä matto laitettiin lattialle kuvausta varten suoraan rullasta. Rullauksesta johtuen se hiukan kupruilee kuvissa. Kuvauksen jälkeen se rullattiin vielä takaisin odottamaan syksyä. Sillä kesä menee meillä lähes ilman mattoja.

 

DSC_1214%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Jos kaupan valikoimat tuntuvat suppeilta ja tarjolla on vaan vääränkokoisia ja -värisiä mattoja, teettämällä saat mieleisesi ja laadukkaan maton. Eikä hintakaan ole välttämättä tähtitieteellinen, vaikka niin oletkin ehkä luullut.

 

VINKKI: Kowec tekee tilaa uusille mattomalleille kesän aikana ja tarjoaa koko varastomalliston kesän ajan puoleen hintaan. Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy lisää.

Mattoliike Kowec * Lehtisaarentie 1 * 00340 Helsinki * Puh. 040-7000256 *
email:

 

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *