Persoonallinen koti:Taiteilijaelämää Kampissa

Sutjakka sittemmin helsinkiläistynyt savolaisneito, maailmanmatkaaja, taiteilija, oman elämänsä Bridget Jones sisustaa yksiötään Helsingin Kampissa  hersyvällä huumorilla ja kekseliäisyydellä maustettuna, vihreitä arvoja kunnioittaen. Hilkan ainutlaatuinen huumori ja maailman eri kolkista kulkeutuneet vaikutteet ovat vahvasti läsnä hänen kodissaan. Kotiaan Hilkka kutsuu  pieneksi keitaaksi keskellä kaupunkia. Koti on hänelle turvasatama, jonne on ihana palata reppureissuilta maailmalta. Kodista on vuosien varrella tullut todella tärkeä paikka, joka maadoittaa ja rauhoittaa levotonta sielua.

 

ruokapoyta.jpg

 

olohuone3.jpg

 

Koti toimii myös taiteilijan inspiraation lähteenä. Hilkka rakastaa ympärillään olevia yksityiskohtia ja fiiliksen mukaan toisinaan useinkin vaihtuvia alttareita ja asetelmia. Polttelen suitsukkeita ja häädän aika ajoin huonon ja vanhan energian pois, kertoo Hilkka. Kodin suuret taulut, kirkkaat värit, eri tekstiilien sekoittaminen keskenään, ja se ettei mikään sovi perinteisellä tavalla  toistensa kanssa yhteen luo kaikenkirjavan harmonian. Se jos mikä kuvastaa asujaansa, kuten persoonallisen kodin kuuluukin.

 

eteinen.jpg

 

wc.jpg

 

yksityiskohtia.jpg

 

wc2.jpg

 

takit.jpg

 

Kodin keittiö toimii myös ateljee ja askatelutilana. Siellä maalataan tauluja, tehdään korvakoruja ja askarrellaan. Keittiöön jää välillä kaaos, mutta silloin voi vaan sulkea oven ja nauttia järjestyksestä toisaalla. Tämä koti peilaa suoraan asujansa sielunelämää. Jos on kaaosta pään sisälläni niin silloin sitä on kotonakin. Myös seesteisemmät ja hyvin inspiroivat ajat näkyvät kodissa ja sisustuksessa sanoo Hilkka. Sisustus on Hilkalle elämänmittainen jatkumo, jossa ei ole selkeää alkua tai loppua.

 

keittio.jpg

 

olohuone2.jpg

 

makuualkovi.jpg

 

olohuone.jpg

 

Koti ei ole Hilkalle vain huoneisto, jossa hän  asuu vaan kodilla on paljon syvempi merkitys. Se on myös kaveri ja muusa. Jo pienenä tyttönä  maaseudulla pienessä kylässä asuessaan Hilkka unelmoi kodista Helsingissä, niin keskustassa, että jo astuessaan ulos kotiovesta voi  ensimmisellä askeleella tuntea kaupungin sykkeen. Sellainen koti, kaveri, muusa ja syke löytyi Helsingin Kampista. Siellä Hilkka tuntee joka solullaan olevansa oikeasti kotona.

 

nakyma.jpg

 

Hilkan taideteoksiin voit tutustua tarkemmin täällä.

 

 

Kuvat: Pasi Virtakari

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *