DIY – tee itse tappitaulu

Tappiseiniä/tappitauluja (pegboards) näkyy nyt paljon erilaisten sisustuksien yksityiskohtina. Pieniä ja suuria, puunvärisiä ja maalattuja. Lastenhuoneissa, eteisissä ja keittiöissä, joten päätinpä minäkin kantaa korteni kekoon. Ison tappiseinän sijaan päädyin nikkaroimaan pienen ja sievän ”tappitaulun”, sillä meillä ei yksinkertaisesti ole tilaa isommalle vaikka sellaisesta ihan avoimesti haaveilenkin. Ehkä sellainen meille tulee sitten joskus tulevaisuudessa.

Tämä taulu syntyi hauskan muotoisesta jämäpalasta 9mm vaneria, johon porakoneella porattiin sopiva määrä 10mm:siä reikiä. Reikien poraamisen  jälkeen maalasin taulun liitutaulumaalilla. 10mm:stä pyörölistasta sahattiin reikiin sopivan mittaisia tappeja. Osaan tapeista kiinnitin vielä kuumaliimalla  suurehkot puunapit päihin, sekä tein kapeahkon hyllyn pienestä palasta vaneria. Hyllyn kiinnitin sitä kannatteleviin tappeihin kuumaliimalla. Näin se pysyy paikallaan hiukan haastavimmissakin olosuhteissa.

Hauskaa ja raikkaan yksinkertaista tappitaulua helppo muokata erinäköiseksi ja se taipuu moniin eri käyttötarkoituksiin aina ilmoitustaulusta naulakoksi.

Tämä taulu tullaan kiinnittämään ruuveilla tuulikaapin seinään, kunhan vaan tässä hektisessä elämänvaiheessa ehditään. Kuvausrekvisiittana toimineen Aloe veran paikalle olen ajatellut hankkia jonkin hauskan mini kaktuksen, jonka uskon viiihtyvän myös tuulikaapin vaatimattomissa olosuhteissa. Onko sinulla vinkkiä mistä sellaisen löytäisin ja mikä lajike olisi se paras mahdollinen?

Mä oikaisen itseni nyt hetkeksi sohvalle nauttimaan lauantain rennosta fiiliksestä. Johan sitä arkea on ehditty maistelemaan ja pieni lepohetki on täysin ansaittu.

Tallenna