DIY kakkulautanen kierrätysmateriaalista

Viimeisiä lomapäiviä viedään. Minimies palaa päiväkotiin huomenna, minä siirryn pehmeällä laskulla takaisin töiden pariin. Koululaiset saavat levätä vielä yhden päivän ennenkuin arkinen aherrus torstaina alkaa. Sitä ennen oli kuitenkin vielä loistavasti aikaa yhteen DIY projektiin.

Minulta kysytään usein mitä näpertelen kaikista mieluiten ja vastaus siihen on yksinkertaisen helppo. Lähinnä sydäntäni on vanhasta uutta projektit, joissa voin antaa jo olemassa oleville esineille uuden muodon ja käyttötarkoituksen, kuten nytkin.

Tässä projektissa käytin nyt sisustuksenkin tämän hetkisinä hitteinä tituleerattuja materiaaleja; keramiikkaa ja luonnollista puupintaa maustettuna hitusella metallista hohtoa. Materiaali löytyi Kierrätyskeskuksesta muutamalla kolikolla.

Korvattomasta keramiikkamukista, pyöreästä puisesta tarjoilulaudasta syntyi kauniin persoonallinen kakkulautanen hiomapaperin, kuumaliiman ja kuparinvärisen spraymaalin avulla.

Hioin tarjoilulautasesta vanhaa puupintaa pois ja selkeästi vaaleamman kohdan päädyin maalaamaan spraymaalilla kuparin sävyiseksi. Rajaamiseen käytin maalarinteippiä ja maalin kuivumisen jälkeen viimeistelin maalirajaa vielä varovasti hiomapaperin avulla. Viimeiseksi liimasin keramiikkakupin kakkulautasen jalaksi kuumaliimalla.

Kerroksellisesti kattaminen on visuaalisesti kaunista mutta samalla myös erittäin käytännöllistä. Erikorkuiset  tarjoilu- ja kakkulautaset voi helposti asetella myös lomittain, jolloin pieneenkin tilaan saa mahtumaan yllättävän monta tarjoiluastiaa.

Koska tähän projektiin tarvittiin spraymaalia vain vähän niin sitä jäi jäljelle vielä kylliksi yhteen teinin omaan projektiin, johon palaamme myöhemmin tällä viikolla. Ihanaa, että askartelukärpänen puree välillä myös muita perheemme jäseniä.

 

Aurinkoa päivääsi <3.

Tallenna