Puinen pyykinkuivausteline DIY

Puinen pyykinkuivausteline, sellaisesta olen  haaveillut jo pitkään. Puusta valmistettu, kauniin yksinkertainen ja katseenkestävä sen iänikuisen sysiruman valkoisen metallisen kuivaustelineen tilalle. Sellaisen, jonka voi yhtä hyvin astettaa kylpyhuoneeseen kuin olohuoneeseenkin. Sellaisen käytännöllisen, mutta jota voi käyttää myös sisustuselementtinä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Vaikka meillä pääsääntöisesti kuivataankin pyykit kuivausrummussa ja kodinhoitohuoneen seinässä olevassa Ikean Grundtal telineessä, niin silloin tällöin myös joidenkin pyykkien kuivattamiseen tarvitaan telinettä. Ja koska tilaa ei meilläkään ole ihan älyttömästi niin pyykinkuivaustelineen tulee olla sellainen, että sen voi virittää vaikka sitten keskelle olohuonetta. Suunnittelutyön hoidin tälläkin kertaa tuttuun tapaan minä ja suunnitelmieni pohjalta mieheni nikkaroi tämän kokoontaitettavan puisen pyykinkuivaustelineen.

Kuivaustelineen kaveriksi sopii loistavasti Elloksen DIMCA vaatetikkaat
puinen pyykinkuivausteline

Tarvikkeet K-raudasta

Tätä tee se itse ratkaisua varten tarvittiin pyörölistaa, höylättyä mäntylistaa, palmikoitua polypropeeni yleisköyttä ja ruuveja. Kaikki tarvikkeet löytyivät kätevästi K-raudasta.  Toki nikkaroimiseen tarvittiin näiden lisäksi myös mm. poraa ja sahaa. Jotta tästä pyykkitelineestä saadaan mahdollisen kestävä täytyy sen pinta vielä käsitellä ennen virallista käyttöönottoa. Alustavasti mietin puuosien vahausta mutta katsotaan mihin viisari loppujen lopuksi kääntyy.

Mitäs tykkäätte?

Lue myös:

Tee itse tappitaulu