Tätä oli toivottu, joten tässä tulee. Meidän perheen arkiruokia vol 1.



TOMAATTINEN JAUHELIHA-PERUNALAATIKKO

400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1porkkana
1 prk chili-tomaattimurskaa (370 g)
2 dl lihalientä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 pss valkosipuliperunoita (viipaloituja, pakastealtaasta)
2 dl juustoraastetta
30503f3d-fcf5-4e86-b20a-53bf068b5444.180
 Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Lisää raaste pannulle tomaattimurskan, lihaliemen ja mausteiden kanssa. Keitä 10 minuuttia.  Lisää voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta. Jätä päällimmäiseksi perunaa. Painele pintaa niin, että kerrokset tiivistyvät. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia.
Meidän perheen tarpeisiin tämä ruoka tehdään kaksinkertaisena ;)





PINAATTILETUT
(n.100 kpl)

Rauharentola+001.jpg


4 munaa
1 l maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
300 g sulatettua pakastepinaattia
2 rkl öljyä
mausteita oman maun mukaan

Riko kulhoon munat.
Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja pakastepinaatti, sekä öljy.
Anna turvota mielellään puoli tuntia.
Paista kuumassa pannussa rasvassa.

Rauharentola+002.jpg



Tarjoile perunamuussin ja puolukkahillon kera.