• POHJA:
  • 6 palaa näkkileipää
  • 50 g juoksevaa margariinia
  • TÄYTE:
  • 2 purkkia tonnikalaa
  • 1 punasipuli
  • 1-2 maustekurkkua
  • pari tillin vartta
  • ½ tl rouhittua valkopippuria
  • mausteita oman maun mukaan
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 5 liivatelehteä
  • vettä
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • (suolaa)
    tonnikalakakku+003.JPG

     

    Tee näin:

    1. Rouhi näkkileivät muovipussissa kaulimen avulla muruiksi. Lisää leivänmuruihin margariini.

    2. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka kelmulla. Laita leipämuruseos vuoan pohjalle.

    3. Kuori ja paloittele punasipuli ja maustekurkku. Silppua tilli.

    4. Sekoita ranskankermaan tonnikala, punasipuli,maustekurkku, tilli ja rouhi valkopippuri ja lisää se ja muut mausteet joukkoon. Lisää seokseen sitruunamehu.

    5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Kuumenna mikrossa tilkka vettä ja liota liivatteet veteen.

    6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kalaseokseen. Valuta joukkoon liivate koko ajan varovasti sekoittaen.

    7. Laita täyte pohjan päälle vuokaan ja peitä vuoka tiiviisti kelmulla.

    8. Nosta kalakakku jääkaappiin hyytymään ainakin 6 tunniksi tai yön yli.

    9. Koristele haluamallasi tavalla.

    tonnikalakakku+001.JPG 
    Tämä on
     helppo resepti suolaisten kakkujen ystäville. Täytteenä voi käyttää lähes mitä vaan, variaatioiden määrä on rajaton. Kokeilehan!