Luomuintoudessani esittelen teille taas yhden minulle uuden tuttavuuden. Tässäpä on  luomu ihonhoitotuotesarja jota voin lyhyen mutta tehokkaan testausjaksoni jälkeen lämpimästi suositella mikäli oikea luonnonkosmetiikka kiinnostaa.

Kaikilla Essential Care- tuotteilla on Soil Association-luomusertifikaatti ja ne ovat minimissään 70% luomua. Lisäksi ne valmistetaan käsin pienissä erissä tuoreuden takaamiseksi. Perusraaka-aineet saadaan kylmäpuristetuista kasvipohjaisista neitsytöljyistä ja biodynaamisesti viljellyistä yrteistä tehdyistä yrttiuutteista ja -tiivisteistä. Ne eivät sisällä mitään synteettisiä aineita, kuten hajusteita, säilöntäaineita tai parafiineja. Tuotteet valmistaa englantilainen perheyritys Suffolkissa.

Sain testattavakseni Essential care

LEMON & TEA TREE FACIAL WASH:n miedosti antiseptisen kasvojen puhdistusaineen. 70% luomua. Ensi tuoksuna sitruuna, tuoksu vaihtuu vähitellen teen tuoksuksi. Erittäin kevyt mutta tehokas puhdistusaine.
ROSE MOISTURISER:n kevyen ja antioksidanttisen kosteusvoiteen. 95% luomua, tuoksuu ihanasti ruusulle ja jättää ihon samettisen pehmeäksi
HAND & BODY LOTION:in tehokkaasti kosteuttavan voiteen käsille ja vartalolle jota voidaan käyttää myös auringonoton jälkeen. 95% luomua. Kosteuttaa hyvin ollakseen melko kevyen tuntuista lotionia. Tämän tuoksu vaatii hiukan totuttelua.

skin+organics+001.JPG

Koska luonnonkosmetiikan raaka-aineena käytetään siis vain terveellisiä, puhtaita, luonnosta saatavia aineita, eikä mitään keinotekoisia raaka-aineita tai synteettisiä tuoksu- ja väriaineita. Iho voi aluksi reagoida luonnonkosmetiikkaan esimerkiksi punoituksella, mutta vaikutukset häviävät  pian, kun kaikki keinotekoiset raaka-aineet ovat lähteneet pois iholta ja luonnonkosmetiikan vaikutus alkaa. Näin kävi minullakin. Ensin iho reagoi varsin voimakkaalla punoituksella,  joka sitten tasaantui varsin nopeasti.

Kaiken kaikkiaan tuoksu- ja väriainekyllästeistä elämää eläneenä on nämä tuotteet yksinkertaisuudessaan aivan toista luokkaa. Minnehän tieni tästä viekään?

Seuraavaksi haluan ehdottomasti tutustua Essential care vauvan ihonhoitotuotteisiin. Joita löytyykin varsin runsas valikoima.

kuva: skinorganics.fi


Sarja sisältää paljon muutakin kivaa kuten meikkejä, voit tutustua ja tilata niitä SkinOrganicsista! Kauppaan pääset kätevästi myös sivupalkista logoa klikkaamalla.

skin+organics+002.JPG

Olisi mielenkiintoista kuulla muidenkin kokemuksia luonnonkosmetiikasta ja hyvistä tuotteista ja vaikkapa myös niistä huonoistakin kokemuksista.