Ystäväni suositteli Facebookissa linkkiä blogiin, jossa kertoi kuinka kannattavaa on ottaa ICE -tunniste käyttöön omasssa puhelimessaan.

Meidän perheessä se on ollut käytössä jo pitkän aikaa mutta päätin nyt minäkin kantaa korteni kekoon ja kehoittaa teitäkin ottamaan se käyttöön.

Mikä se on?
ICE-tunniste on kansainvälisesti käytössä oleva kirjainlyhenne (in case of emergency) joka tarkoitettu lähinnä hätätapausten varalta viranomaisille: kun puhelimestasi löytyy nopeasti lähin henkilö, jolle voi vaikkapa onnettomuustilanteessa soittaa, saat tehokkaampaa apua.in-case-of-emergency-ad.jpg


Mikäli teillä ei sitä vielä ole niin lisätkää ICE-tunniste puhelimenne osoitekirjaan ja pyytäkää muitakin perheenjäseniänne tekemään niin. Minun puhelimestani löytyy ICE-tunnisteella varustettuna mieheni lisäksi myös äitini ja isäni. Ohjeet  tunnisteen käytöstä löytyvät mm. täältä. Ikinä ei tiedä mitä apua siitä voi olla.

Turvallista torstaita kaikille.