Sain äskettäin melko tylyä palautetta siitä kuinka blogini on nykään vain pelkkää mainostamista. Se herätti minut ajattelemaan asiaa, vaikka tarkoituksenani on ollutkin pitää mainostaminen tasapainossa muiden postausten kanssa. Itse luulin asian olevan balanssissa mutta ehkä asia ei olekaan niin, vai onko?

54d024050b1671aa72b9070e8105f051.jpg

Kaiken kaikkiaan oma henkilökohtainen linjani mainostamisen ja yhteistyön suhteen blogissani on se, että mitään, mitä en voi OIKEASTI allekirjoittaa, en blogissani esittele tai mainosta. Kirjoitan siis tuotteista, jotka koen mainonnan arvoisiksi ja lukijoilleni mielenkiintoisiksi, usein ne siis liittyvät lapsiperheen arkeen ja välillä äidin hyvinvointiinkin. Teen mielelläni yhteistyötä yritysten kanssa mutta osaan myös kieltäytyä yhteistöistä, jotka eivät tunnu itsestäni hyviltä.

Blogi ja sen kirjoittaminen on tällä hetkellä ainoa harrastukseni ja, kirjoitan tätä edelleen VAIN kirjoittamisen  ilosta. Eikä se todellakaan ole pääelinkeinoni vaikka mukavaahan se olisi tienata elantonsa rakkaalla harrastuksellaan. Ja suurimman osan tavaroistani ja vaatteistani ostan edelleen omalla rahalla. Tai jätän ostamatta rahan puutteen vuoksi.

3f92e1c0ffa0457faec62b14fce7d287.jpgJa onko yhteistyön myötä saatu tavarakaan oikeasti ilmaista, kuten kommentoija sen ilmoitti. Mielestäni se on pienin mahdollinen korvaus tehdystä kirjoitustyöstä, kuvista ja siihen käytetystä ajasta. Vai mitä mieltä olette?

Olen pyrkinyt myös selkeästi ilmoittamaan milloin kyseessä on yhteistyöpostaus. Sen voi silloin jättää lukematta jos tuntuu siltä, että ei mainoksia halua lukea. Samalla tavallahan postiluukusta tulevat mainokset voi heittää lukemattomina roskiin.

Hyvä on pitää mielessä, että usein yhteistyön myötä myös lukijat saavat  yhteistyöstä oman osansa vaikkapa alennusten tai arvonta palkinnon kautta. Mikäli olen ymmärtänyt oikein moni arvonnoista voittanut on vilpittömästi ollut onnelinen saamastaan voitosta.


Bloggaajana voin kuitenkin jatkossa miettiä hiukan tarkemmin millaisen kuvan haluan blogistani välittää ja välillä on hyvä pysähtyä hetkeksi ajattelmaan asioiden kaikkia puolia ennen postauksen julkaisemista. Minua kiinnostaisi myös kuulla mitä mieltä te muut olette mainonnasta blogeissa? Yhdentekevää, ei millään lailla hyväksyttävää vai ihan ok?

Tämä postaus ei sisältänyt yhtään mainoslinkkiä eikä sen kirjoittamisesta maksettu minkäänlaista palkkiota ;).