Vielä 1960-luvulla oppikoululaisten pakollinen kesäläksy oli kerätä kasveja, kuivattaa ne ja koota niistä kasvio. Sen jälkeen tuo kasvion kerääminen jäi pitkäksi aikaa unholaan.

Nyt kasvion kerääminen on taas arkea monelle koululaiselle. Nti F:kin sai kesäläksyksi kymmenen kasvin keräämisen ja samalla kasvion tekemisen aloittamisen.

Monet kasvit ovat jo löytäneet tiensä neiti F:n kasvioon. Osa on vielä kuivumassa painon alla. Ja vielä muutama pitäisi löytää ja tunnistaa.kasvio+001.JPGEi ole mikään salaisuus, että ainakin meillä kasvien keruu retkille osallistuu koko perhe ja yhdessä niitä tunnistetaankin. Tunnistusapua olemme yhdessä etsineet LuontoPortista, josta mm. kasvin kukinnon värin, lehtien mallin tai kasvupaikan mukaan voi etsiä  kasville oikeaa nimeä. Mukavaa puuhaa ja samalla tulee itsekin opittua monta uutta kasvia ja monet "rikkaruohotkin" saavat nimen.

kasvio+003.JPG


Oletko sinä muuten koskaan kerännyt kasviota?