Sunnuntai iltapäivä kului laiskotellen ja ruokakin oli sen mukaista. Leipäjuustosalaatin kaveriksi valmistui nopeasti Oliivi-leseleipä, jonka ohje löytyi Elovena vehnälese purkin kyljestä. Ihanaa ja kuidukasta leipää. Suosittelen kokeilemaan ja vatsa kiittää.


Oliivi-leseleipä 

3dl vettä
1tl suolaa
2dl vehnäleseitä
1ps kuivahiivaa
5-6dl vehnäjauhoja
1/2dl rypsi- tai oliiviöljyä
Pinnalle:
mustia oliiveja
fetajuustokuutioita
Voiteluun:
1/2dl rypsi- tai oliiviöljyä
2tl kuivattua rosmariinia

Pellille levittelyn jälkeen taikinan on hyvä antaa kohota ainakin 30min lämpöisessä paikassa liinan alla. Kohonneeseen leipään on sitten helppo painella oliivit ja fetajuustokuutiot.
Leipää paistetaan 225 asteisessa uunissa 15-20 min. Ja lämmin leipä voidellaan lopuksi rosmariinilla maustetulla öljyllä.

index+4.jpg

Vastapaistettu itsetehty leipä on vaan niin hyvää...


index+5.jpg