Kertooko kuva oikeasti enemmän kuin tuhat sanaa? Voiko blogi kerätä itselleen satoja seuraajia ilman koukuttavia kuvia?

12389.jpg

Sain eilen erittäin rakentavaa palautetta koskien blogin kuvamaailmaa. Ja allekirjoitan tuon palautteen täysin. On totta, että kuvaajana olen aivan lapsen kengissä jos kengissä ollenkaan ja useimmiten en onnistu vangitsemaan kuvaan haluamaani tarinaa ja tunnelmaa. Yritystä on kovasti mutta taitoa ei vielä lähellekään riittävästi. Ehkä olen myös hiukan naivisti ajatellut, että blogia luetaan ei katsota. Vaikka itse ahmikin blogeista juuri taidokkaasti otettuja kuvia ja uppoudun niihin.

Lupaankin jatkossa kiinnittää huomiota mm. kuvamaailmaan, sommitteluun ja ennen kaikkea harjoitella, harjoitella ja harjoitella ja näin parantaa juuri sinun lukukokemustasi myös visuaalisuuden osalta.

Kaiken tämän jälkeen on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että hyvä blogi koostuu  monesta eri osatekijästä ja jokaisella on  oma makunsa. Siinä missä toinen arvostaa kuvia toinen arvostaa tekstien sisältöä, persoonallista kirjoitustapaa ja hyvää fiilistä. Kaikkia lienee mahdoton miellyttää eikä se ole tarkoituskaan.

Minut on nyt kuitenkin onnistuneesti pudotettu takaisin maanpinnalle juuri sinne missä minun kuuluukin olla. Mutta ehkäpä täältä ruohonjuuritasoltakin ponnistetaan vielä joku kaunis päivä... Aika näyttäköön.

Kumpi on sinulle tärkeämpää blogeissa, kuvat vai teksti?