Parin päivän päästä Kuluttajansuojalaki muuttuu ja muutoksia on tiedossa erityisesti verkkokaupan sääntelyyn. Ahkerasti verkkokauppoja käyttävänä ja nettiostoksia tekevänä tämän lainmuutokset on hyvä muistaa uusia ostoksia tehdessä. Erityisen tarkasti kannattaa lukea toimitus- ja palautusehdot. Vaihto/palautus EI enää välttämättä olekaan ilmaista. Aiheestä  lisää mm. täällä ja täällä.

Kaikki verkkokaupat eivät välttämättä peri jatkossakaan palautuksesta aiheutuneita kuluja asiakkaalta mutta asia kannattaa tarkistaa jokaisen verkkokaupan yhteydessä erikseen ja niin välttyä ikäviltä joskus kalliiltakin yllätyksiltä.

Lakimuutoksen jälkeen pelkkä palautus ei enää riitä peruutusilmoitukseksi vaan asiakkaan on aina erikseen ilmoitettava peruuttamisesta esimerkiksi vapaamuotoisella ilmoituksella tai yrityksen omalla siihen tarkoitukseen käytettävällä peruuttamislomakkeella.

 

Untitled.jpg

 

Mitä mieltä olette, onko tämä lakimuutos hyvä vai huono ja vaikuttaako se sinun nettishoppailuun?