Etsin työpisteen päälle ensisijaisesti modernia ja yksinkertaista pöytävalaisinta, joka olisi väritykseltään valkoinen. Suunnitelman muutti kuitenkin Huuto.netissä törmäämäni modernisti vintage Lampukas pöytävalaisin, johon rakastuin päätä pahkaa. Tiedän, että vanhojen valaisimien ostaminen on aina riskibisnestä ja varsinkin näkemättä ja kokeilematta. Koska kysymys ei kuitenkaan ollut suuren suuresta summasta päätin ottaa riskin ja tein tarjouksen valaisimesta, jonka tiesin kuuluvan meille.

Ja muutamaa päivää myöhemmin hain postista laatikkoa, jonka sisältä tämä ihanuus paljastui. Tämä Lampukas lienee 1970-1980 luvulta ja on erittäin hyvinpidetty ja säilynyt. Muutamia pieniä kauneusvirheitä lukuunottamatta se on virheetön.

 

DSC_0175%20lampukas.jpg

 

DSC_0170%20lampukas.jpg

 

DSC_0169%20lampukas.jpg

 

Tästä lampusta innostuneena mulla olisi muutama muukin retrovalaisin haaveissa. Oletko sä ostanut retroja/ vintage valaisimia ja miten ne toimii? Ja miten onnistuu niiden modernisointi eli esimerkiksi maalaus?

 

DSC_0168%20%282%29%20lampukas.jpg

 

P.S. energiansäästölamput sopii parhaiten näihin valaisin vanhuksiin, eipä pääse valaisin kuumenemaan liiaksi.

 

Valoisaa viikonloppua.