Mä ostin huonekuusen hyvissä ajoin ennen joulua varmaan jo marraskuun puolella ja se vihersi kauniisti ja tuntui viihtyvän hyvin vasten melko kylmää ulkoseinää. Olin merkinnyt kalenteriin ohjeeksi saamani 10 päivän kasteluvälitkin. Muutama viikko sitten neulaset alkoivat kuitenkin kuivua ja ruskettua. Ja syytinkin jo lämmitysjärjestelmämme ongelmia myös huonekuusen kohtalosta. Olin ihan varma, että trooppinen ilmasto tappoi myös huonekuusen.

 

DSC_0039%20rauharentola.jpg

 

Eilen otin kuusen tarkempaan tarkasteluun ja mitä näinkään? Ruskean toukan näköisen yökötyksen sukeltamassa multaan takapää heiluen. Voi yök. Voitte arvata, että kuusi sai lähtöpassit samointein. Koska läheisyydessä ei ole muita viherkasveja, toukka tai useampi sellainen on täytynyt olla jo mullassa alusta alkaen. Tai sitten jokin aika sitten ostamieni tulppaanien mukana on täytynyt tulla salamatkustajia. Onko teillä vastaavia kokemuksia?

 

DSC_0043%20rauharentola.jpg

 

DSC_0030%20rauharentola.jpg

 

Kaipaan jo tuota ihanaa huonekuusta ja mietinkin uskallanko sellaisen vielä hankkia. Vai tyydynkö suosiolla vaikka Stockan muovisiin mehikasveihin. Oletteko te saaneet huonekuusen viihtymään sisällä?