Eilen aamupäivällä hyppäsin bussiin ja suuntasin kohti Helsinkiä tapaamaan pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppää. Aamukriisin keskellä en ollut  varma oliko tummansiniset stretchfarkut ollenkaan  hyvä valinta päivän vaatteeksi ja olinkin hyvin lähellä vaihtaa ne lennossa johonkin aivan muuhun. Myöhemmin päivällä sain kuitenkin kuulla, että farkut olivat nappivalinta vartalotyypilleni A. A-vartalotyyppi on siis  se päärynänmallinen, eli paino piste on takapuolessa ja lantiossa. Perussääntö A-vartalotyypin pukeutumisessa on yksinkertainen ja hyvin istuva ala-osa ja runsaasti kuviota, värejä, koruja, huiveja, olkatoppauksia ym. ylävartaloon. Kuten jo tiesinkin voin unohtaa lantiofarkut, ja ne isot taskut varsinkin sivusaumasta lähtevät. Ne kaikki vain korostavat lantion leveyttä entisestään. A-vartalotyypillisenä piirteenä myös munkin polvet on melko voimakkaat ja siksi hameen- tai mekonhelman tulisi ylettyä vähintään polveen asti.

 

DSC_0241%20rauharentola.jpg

 

Ja koska myös värillä on väliä, teki Kikka pikaisen värikartoituksen mulle sopivista väreistä. Ja yllättävää kyllä mulle suosiollisimmat värit löytyvät talven kylmistä väreistä. Talvi-ihminen on ns. lumikki eli iho on maidonvaalea tai hiukan oliiviin kääntyvä kuten mulla. Hiukset ovat luonnostaan tummat, jopa mustat. Silmät ovat siniset tai ruskeat. Talven värimaailma koostuu voimakkaista väreistä tummaa violettiä, vihreää, fuksiaa ja vadelmanpunaista. Talvi taitaa olla ainut, jonka värikartasta löytyy musta. Eli se mitä paljon käytetään ja luullaan yleisesti sopivan monelle onkin harhaa. Sillä pieni googletus kertoo, että meistä suomalaisista vain harva on väritykseltään talvi. Hymähdin tyytyväisyydestä, onneksi se löytyi mun värikartasta vaikka väriä pukeutumiseen onkin saatava on mustaan silti helppo turvautua.

 

DSC_0247%20rauharentola.jpg

 

DSC_0256%20rauharentola.jpg

 

DSC_0255%20rauharentola.jpg

 

Mitä mä sitten opin reilun kaksituntisen sessiomme aikana? Makkarat saa piiloon muotoilevilla alusvaatteilla. Kapeaa vyötäröä pitää korostaa eikä verhota sitä liian löysään yläosaan, joka saa vaatetuksen näyttämään joukkueteltalta. Venepääntie, holkkihihat, rypytykset ja helma ylipolven. Siinä mulle suotuisia juttuja. Ja muistattekos mistä uudesta hankinnastani nuo kaikki löytyy? No me&i:n fantastic boatneck dressistä tietenkin.

Sen sijaan, että  mä käyttäisin jatkossa energiaani siihen, että toivoisin olevavani useamman kilon hoikempi  tai ihan toisen muotoinen, mä päätin yrittää vaatteiden ja värien avulla tasapainottaa vartaloani, luoda illuusioita ja ennnenkaikkea yrittää olla tyytyväisenä sitä mitä mulla on. Hyväksyä itseni, vetää vatsan sisään, suoristaa selän ja hymyillä. 

 

Mikäli sä nyt kiinnostuit selvittämään oman vartalotyyppisi ja sille suosioillisen pukeutumisen niin hyvään alkuun pääset tällä Kikka Sepän teoksella: Löydä oma tyylisi Jokanaisen pukeutumisopas. Kirjan kustannuksesta vastaa Minerva ja kuvat kirjaan on ottanut Asta Karell.

 

L%C3%B6yd%C3%A4_oma_tyylisi_Etukansi_240

 

Mä sain muuten arvottavakseni teidän lukijoiden kesken yhden pukeutumisopaan. Kommentoi tähän postaukseen kuvailemalla muutamalla sanalla omaa pukeutumistyyliäsi, tai vaihtoehtoisesti anna palautetta mun sovittamistani vaatteista ja olet mukana arvonnassa.  Lisäarvan saat, kun käyt tykkäämässä kirjan Facebooksivusta ja kolmannen arvan, kun tykkäät myös Rauharentolan Facebook sivusta. Ja koska tänään paistaa aurinko niin neljännen arvan saat jakamalla tämän postauksen linkin joko blogissasi tai somessa. Arvonta alkaa nyt ja päättyy 28.2.2015 klo.23.59.  Ilmoita kommentissasi, monellako arvalla olet mukana arvonnassa.

 

Onnea arvontaan jokaiselle tasapuolisesti.

 

Postaus toteutettu yhteistyössä Dress you up /Kikka Seppä kanssa.