Törmäsin jo joitakin viikkoja sitten ideaan, jossa pääsiäisruoho oli istettu vaippaan tai oikeammin siihen vedellä kostettuun vaipansisusmössöön (vaipan sisuksessa käytettävään vanuun). Joko sä olet kuullut tästä tai jopa kokeillut sitä? Mä innostun aina näistä uusista ehkä vähän aluksi hölmöltä tuntuvista ideoista, joten olihan tämäkin testattava.

 

DSC_0278%20rauharentola.jpg

 

Ja näin homma toimii. Kostuta vaippa vedellä. Yhdestä vaipasta saat kasvualustan useampaankin astiaan sillä sisusvanu turpoaa kastellessa moninkertaiseksi. Leikkaa vaipan pinta saksilla auki ja laita hyytelömäiseksi muuttunutta sisusvanua istutusastioihin. Ripottele rairuohon siemenet vanumössön päälle. Mä kostutin vielä siemeniä kevyesti suihkepullolla. Ja sitten vaan odotellaan itämisen ihmettä.

 

DSC_0273%20rauharentola.jpg

 

Sisusvanu kasvualusta pysyy sopivan kosteana pidempään kuin multa, ja valkoinen kasvualusta on oikeastaan aika hauskan näköinen tuollaisessa läpinäkyvässä astiassa.

 

DSC_0270%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mitä veikkaatte, alkaako rairuoho kasvamaan vai ei?

 

Lumenvalkoista maanantaita <3.