Vapun päivä valkenee puolipilvisenä mutta aurinkoakin on odotettavissa. Siellä se pilven takana jo kurkistelee. Meidän vappuaatto kului rauhallisesti kotosalla perunasalaatista ja nakeista nauttien. Tänään on sitten vuorossa munkit ja sima. Vappuaaton iltaan kuului myös pienet herkut, joita nautiskeltiin tällä kertaa Fimo soft massasta tehdyistä kulhoista, joita askartelimme nti F:n kanssa ennen iltaa.


DSC_0211%20rauharentola.jpg


Kulhojen tekemistä varten tarvitset muutaman paketin Fimo soft massaa, veitsen, leivinpaperia, kaulimen ja sopivan kulhon muotiksi.


DSC_0197%20rauharentola.jpg


Collage.jpg


Leikkaa Fimo massa paloiksi ja pyörittele paloista ohuita matoja. Kieputtele madot yhteen, taita puoliksi ja kieputtele taas. Tyyli on vapaa, kunhan saat värit seikoittumaan. Pyöritä massa palloksi ja kauli se kahden leivinpaperin välissä littanaksi letuksi. Laita lettu haluamasi kulhon pohjalle ja paina se tiiviisti reunoja ja pohjaa vasten. Viimeistele reunojen muoto veitsellä. Paista uunissa 110 astetta n. 30 min. Anna jäähtyä ja irrota Fimo kulhot muotista varovasti. Kahdesta massapaketista loihdimme viisi pientä veikeää kulhoa.


DSC_0206%20rauharentola.jpg


DSC_0202%20%282%29%20rauharentola.jpg


Myös tässä voi lähteä rohkeasti leikittelemään väreillä ja käyttää vaikka useampaa väriä kerrallaan. Me pysyttelimme tuttuun tapaan mustavalkoisella linjalla ja saimmepa aikaan myös varsin kauniin harmaan kulhon.


DSC_0188%20rauharentola.jpg


EDIT! Massailussa käytettäviä työkaluja ei suositella käytettäväksi enää ruoanvalmistukseen ja mikäli käytät näitä yhdessä elintarvikkeiden kanssa laita väliin suojapaperi (leivinpaperi tai kelmu).


Hyvää Vappua <3.