Avokadot ovat täynnä vitamiineja ja muita tärkeitä ravintoaineita. Mä olen tähän asti syönyt avokadoja "suolaisena" herkkuna mutta eilen mä kokeilin yhtä ihan uutta ja makeaa avokadoreseptiä, avokadojäädykettä nimittäin. Mikäli sekä avokadot että kookos miellyttää tämä maistuva "vegaanijäätelö" saattaa olla sun juttusi.

 

Collage%202.jpg

 

Avokadojäädyke

1 1/2 kypsää avokadoa

purkki kookosmaitoa

0,5-1dl makeutusta (hunajaa, sokeria, vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia)

 

Soseuta kypsät avokadot silkinhienoksi soseeksi.  Lusikoi kookosmaito* kulhoon ja kuohkeuta sitä rikkommalla sen rakennetta. Sekoita yhteen avokadosose ja kookosmaito ja lisää haluamasi makeutusvaihtoehto. Mä käytin hunajaa ja ripauksen ihan tavallista sokeria. Laita sopivaan astiaan ja laita pakastimeen jäätymään muutamaksi tunniksi. Asettele tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.

 

* Kookosmaito purkki kannattaa pitää jääkaapissa yön yli ennen jäädykkeen valmistamista. Kovettunut kookosmaito on helppo sekoittaa avokadososeeseen.

 

DSC_0311%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0306%20rauharentola.jpg

 

Maistuvaa tiistaipäivää ja ihanaa, että teitä lukijoita on tullut taas lisää <3.