Tiedättekö ne reseptit, jotka kiertävät ahkerasti somessa ja joista tulee ihan hetkessä supersuosittuja? Alkukesän ehdoton makea hitti taisi olla se kondensoidusta maidosta tehty jäätelö ja loppukesän suosikki olikin varmaan tämä croissantkranssi. Ainakin se oli kovin suosittu monissa Facebookin kokkiryhmissä. Joten olihan se testattava Rauharentolankin keittiössä. Croissantkranssi valmistuu kätevästi valmiista croissant taikinatölkeistä.

 

DSC_0642%20%283%29%20rauharentola.jpg

 

2prk croissant-taikinaa
12 siivua pekonia
pussi kinkku. tai pizzasuikaleita
1 rasia maustettua tuorejuustoa
1 pussi juustoraastetta

*

Avaa purkit ja leikkaa croissantit katkoviivoja pitkin kolmioiksi. Asettele levinpaperin päälle pellille aurinkoa muistuttavaksi ympyräksi.
Laita jokaiseen croissantkolmioon pekoninsiivu.
Ripottele komion leveämpään päähän kinkkusuikaleet, sitten tuorejuusto ja viimeiseksi juustoraaste.
Käännä croissantin taikinakolmiot täytteen yli ja edelleen hieman pohjan alle.
Voitele kananmunalla ja paista 200 ºC:ssa 20-30min uunin tehosta riippuen.

*

 

DSC_0646%20rauharentola.jpg

 

Täyttettä voi tietenkin mukata oman maun mukaiseksi mikäli pekoni ja kinkku eivät kuulu omiin lemppareihin. Herkullista olisi varmasti vaikkapa sipuli-kanttarelliseos. Kranssi sopii hyvin iltapalaksi tai osaksi brunssia.

 

Makoisaa sunnuntaita.

 

P.S. Habitare kimppalippupakettien arvonta päättyy tänään. Käykäähän osallistumassa mikäli ette ole vielä niin tehneet.