Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Mä törmäsin tähän hyllyyn ensimmäisen kerran vuosi sitten Tallinnan matkalla Sokos Hotel  Estoriassa ja hylly piirtyi mieleeni varsin tarkasti. Tänä vuonna Habitaressa en vain enää voinut kulkea ohi. Tiesin heti mihin se meillä sijoitettaisiin ja minun oli vain saatava sellainen. Kysymyksessä on eestiläisen suunnittelijan Jaanus Orgusaaren suunnittelema Comb hylly.

 

DSC_0362%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0387%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0371%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Suunnittelija Jaanus Orgusaar tietää tarkalleen kuinka muuttaa kuvitteellinen huonekaluksi. Hänen hyllykokoelmansa koostuu epätavallisista muodoista, yksityiskohtaisesta ammattitaidosta, ja suuntaa  näyttävästä suunnittelusta. Futuristinen ja kolmiulotteinen hylly on uskomaton taideteos jo sellaisenaan.

 

Koivuvanerista valmistettu hylly on kevyen näköinen ja korkeassa tilassa, kuten meillä se pehmentää kovaa seinäpintaa kummasti. Me päädyimme nostamaan hyllyn ylös, jolloin hyllyn funktio on enemmän taideteoksellinen vaikka toki sitä voidaan myös käyttää alkuperäiseen tarkoitukseensa. Samalla hylly katkaisee kovin massiivista korkeaa seinäpinta-alaa sopivasti.  Normaalissa huonekorkeudessa mahdollisimman lähelle lattianrajaa sijoitettu hylly antaisi huoneelle taas ihan toisenlaisen ilmeen.

 

DSC_0364%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0414%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mä löysin Jaanus Orgusaarelta myös mahtavan valaisimen, joka sopisi olohuoneemme korkeimpaan kohtaan loistavasti. Vielä pitää hiukan makustella ajatusta näyttävästä kattovalaisimesta, nykyiset kun ovat tyyliltään enemmän sellaiset hyvin maisemoidut.

 

P.S. Sokos Hotel Estoriassa on esillä paljon eestiläistä designia, kannattaa ehdottomasti pitää silmät auki siellä vieraillessaan.

 

Millaisia fiiliksiä tämä hylly sinussa herättää?

 

 

 

Osayhteistyössä: Borealis by jaanusorguraar.com