Nyt jos koskaan on juuri sopiva aika kerätä käpyjä. Mä tykkään käyttää syksy- ja talviaikaan käpyjä sisustuselementtinä erilaisiassa asetelmissa ja olen jo pitkään miettinyt millä saisin kävyt valkoiseksi ilman maalia. Maali tekee kävyistä jotenkin luonnottomia ja liian tasavärisiä. Jo kesällä törmäsin tähän ideaan, jota päätin testata heti syksyn saapuessa. Ja just nyt alkoi syksy. Ulkonakin on sadellut ja tuoksuukin ihan syksyltä, joten oikeinkin sopiva aika käydä tämän projektin kimppuun.

 

DSC_0190%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mistään monimutkaisesta ei tälläkään kertaa ole kysymys. Tätä simpeliä diy:tä varten tarvitaan männynkäpyjä, muovinen kannellinen astia, kloriittia, lautanen ja kivi tms. painoksi. Ja tietenkin kumikäsineet.

Poista kävyistä mahdolliset roskat.

Laita ne muoviastiaan ja kaada kloriittia käpyjen päälle niin, että ne peittyvät.

Kävyt sulkeutuvat ja alkavat nopeasti kellua nesteessä, joten käpyjen päälle kannattaa laittaa lautanen ja paino kellumisen ehkäisemiseksi.

Anna käpyjen valkaistua yön yli maksimissaan 24h.

Poista paino ja kävyt, ja aseta kävyt talouspaperin päälle kuivumaan. Vie kävyt ulos ja anna niiden kuivua luonnollisesti. Kun kävyt ovat kuivuneet, ne avautuvat. Kuivuminen kestää yhden tai kaksi viikkoa riippuen  ilmankosteudesta. Kuivaamalla ne ulkona käpyihin ei jää valkaisuaineen hajua. Toki kävyt kuivavat  muutamassa päivässä myös sisällä .Niitä voi huuhdella ennen kuivattamista, jolloin niihin ei jää niin voimakasta valkaisuaineen hajua.

 

DSC_0190%20%283%29%20rauharentola.jpg

Valkaisu antaa kävyille kalkkimaisen ajanpatinan ja ne sopii sekä moderniin että vähän romanttisempaankin sisustukseen.

 

DSC_0188%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Käyhän kurkkaamassa myös ihana Miiko arvonta. Osallistu arvontaan ja päästä kaunis luonto osaksi sisustustasi.

Kepeää keskiviikkoa <3.