Kuluneen kuukauden aikana meillä on sairastettu silmätulehduksia potenssiin kymmenen, nuhaa, yskää, kuumetta, korvatulehdus ja yllättäviä allergisia reaktioita. Ja liittyipä jonon jatkeeksi vielä oksennustautikin. Mistä näitä tauteja oikein tulee, kysyn vaan? Loman alkajaisiksi päätin aloittaa laajamittaisen kodin puhdistamiskuurin, joka alkaa sieltä kaikkein synkimmästä paikasta eli lastenhuoneesta.

Vaikka uuden tutkimustiedon valossa näyttääkin siltä, että nykyaikainen siivoustekniikka eli siivouskemikaalien käyttö ja jatkuva bakteerien torjunta aiheuttaa haitallisia terveysvaikutuksia, niin tälläisen pöpöhyökkäyksen jälkeen siivoaminen on enemmän kuin perusteltua vai onko? Lian lisäksi nyt puhdistetaan lastenhuone myös hurjista kemikaaleista tai ainakin vähennetään niitä hiukan.

 

DSC_0197%20rauharentola.jpg

 

Lastenhuoneen ja itse asiassa koko kodin siivouksen avuksi saapui valikoima Lilly's Eco Clean tuotteita. Lilly’s on irlantilainen, kahden suomalaisnaisen perustama ekologinen pesu- ja puhdistusainesarja. Tuotteet ovat vegaanisia eikä niitä ei siis ole myöskään  testattu eläimillä. Ne ovat biohajoavia, ja niiden raaka-ainelista on varsin lyhyt ja ytimekäs, onhan tuotteiden tavoittena mahdollisimman pieni kemikaalikuorma . Puhdistusaine sisällöstä löytyy mm. sellaisia tuttuja aineita kuten suola, etikka ja sitruunahappo.

 

DSC_0192%20rauharentola.jpg

Mikäli haluat tehdä vielä enemmän, kuin vain muuttaa lastenhuoneen siivousaineet vähemmän kemikaaleja sisältäviksi, hyviä vinkkejä lastenhuoneen terveellisyyden parantamiseksi  löydät Kemikaalitutkan artikkelista Terveellinen lastenhuone.

 

Lilly's sarjan tuotteet vaikuttavat oikein laadukkailta ja tehokkailta. Tuotteiden hinnat ovat tietysti jonkin verran ns. perustuotteita kalliimpia mutta useimpaa näistä tarvitaan huomattavasti normituotetta vähemmän. Tästä syystä ajan kuluessa  hintaero varmasti tasoittuu. Mun ehdottomaksi lemppariksi valikoitui wc:n puhdistusaine, joka on varsinainen tehopakkaus.

 

DSC_0211%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

ARVONTA

Ja lopuksi arvotaan Lilly's Eco Clean tuotepaketti, joka sisältää seuraavat tuotteet:

Astianpesuaine
Yleispuhdistusaine
Rasvan- ja kalkinpoistaja
Lattianpesuaine
WC:n puhdistusaine
Huuhteluaine
Pyykinpesuaine

 

DSC_0143%20%284%29%20rauharentola.jpg

 

Kerro suhteestasi siivoamiseen ja olet mukana arvonnassa. Kloritepullo päivässä vai kasvaako imuristasi heinää? Mitä on kiva siivota ja minkä homman jätät mielelläsi tekemättä? Mihin kiinnität huomiota siivousaineita ja välineitä hankkiessasi? Lisäarvan saat, kun käyt tykkäämässä Lilly'sin Facebook sivusta.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy  29.2.2016 klo.23.59

Muistathan kertoa kommentissasi monellako arvalla olet mukana.

 

 

(Yhteistyössä: NHS Nordic Health Systems Oy)