Kolahtaako betoni? Entäpä oletko kuullut jo betonipastasta? Ehkäpä et, sillä en minäkään ollut ennenkuin törmäsin siihen Creativ Companyn verkkokaupassa. Betonipasta on vesipohjainen erikoismaali, jolla saat betonimaisen pinnan erittäin helposti ilman sitä betoninvalamiseen liittyvää sotkua. Yrityksen sivuilta löytyy muutamia hauskoja ideoita pastan käyttöön sekä yksityiskohtaiset ohjeet eri työvaiheista. Betonipastalla saat aikaan betonimaista pintaa ilman, sitä betoniesineille ja -huonekaluille tyypillistä painavuutta. Aika huikeaa eikö totta?

 

DSC_0093%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mä lähdin työstämään betonipastalla jo kaatopaikkatuomion saanutta puujakkaraa. Hioin jakkaran pinnan karheaksi ja pyyhin pölyn pois, jonka jälkeen levitin betonipastaa pensselillä ohuen kerroksen ja annoin kuivua kunnolla. Oikeastaan tuo rauhassa kuivuminen olikin tämän projektin haasteellisin vaihe. Kuten ensimmäinen kerros betonipastaa oli kuivunut levitin toisen hiukan runsaamman kerroksen pastaa veistä apunani käyttäen. Kun jakkaran pinta oli puolikuiva töpöttelin pinnan pakkauksen mukana tulleella sienellä ja annoin taas kuivua kunnolla.

 

DSC_0079%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0080%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Kun pinta oli kokonaan kuivunut, hioin sen hiekkapaperilla tasaiseksi ja imuroin pölyn pois. Pakkauksessa tulee betonipastan ja sienten mukana myös kahta eriväristä "lasitetta" joilla pinta viimeistellään. Tummempaa lasitetta ensin ja päälle vaaleaa varjostusten aikaansaamiseksi.

 

DSC_0095%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0097%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Uskaltaudutko kokeilemaan?

 

 

(Yhteistyössä: Creativ Company)