Tiistaina käväisin pitkästä aikaa Kierrätyskeskuksessa vähän kurkkimassa josko sieltä olisi löytynyt sopivaa baarijakkaraa meidän keittiöön. Sellaista, jossa voisi istahtaa lieden ääreen lettuja paistellessaan. Vaan eipä sopivan yksinkertaista jakkaraa löytynyt mutta paljon muuta mukaan tarttui kuitenkin. Vallillan valkoinen Makeba valoverho, Marimekon Kaivo vuodevaatteita, puinen kotijuusto -muotti (tähän asti olen tehnyt juuston siivilään), veljelle kasa Sarvis astioita ja sitten tämä. Puinen kerrosvati, ajan kellastama ja muutoinkin aika reppana. Mulla on kuitenkin tapana katsoa esineiden taakse, eli siis sitä miltä ne näyttävät vaan mitä niistä voisi tulla. Ja niinpä tämä muutaman euron kerrosvati lähti myös mukaani.

 

Collage%20rauharentola.jpg

 

Mun oli tarkoitus hiomisen jälkeen käsitellä se vaan valkoiseksi sävytetyllä vahalla ja niin itseasiassa teinkin muta lopputulos oli himpan verran liian romanttinen ja oli keksittävä tilanteen korjaava ratkaisu. Pienen tuumailun jälkeen hain kaapista mustaa lakkamaalia ja  päässäni ex tempore ratkaisu, jota en ehkä uskalla lähteä suosittelemaan kenellekään, ja joka saa kaikkien maaliasiantuntijoiden niskakarvat nousemaan pystyyn. Sudin kuivalla pensselillä mustaa maalia epätasaisesti vaha pinnan päälle (ei se olisi siihen tasaisesti tarttunutkaan), jonka tuloksena puupinta näyttikin yht'äkkiä kovin kivimäiseltä ja romanttisuus oli tipotiessään.

 

DSC_0367%20%282%29.jpg

 

DSC_0369%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0361%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Onko Kierrätyskeskukset sulle tuttuja paikkoja ja millaisia löytöjä olet tehnyt?

 

Tiesitkö muuten, että eläkeläiset saavat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksissa -10% alen ostoksistaan?
(Opisikelijoilla ale on -20%)

Nimimerkillä äidin kanssa ostoksilla