Rauharentola Kerroksellinen skandinaavinen koti itse tehdyillä mausteilla 2020-05-28T07:19:56Z https://rauharentola.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://rauharentola.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/9/2018/07/cropped-casa-logo-insta-32x32.jpg Satu / Rauharentola <![CDATA[Ötökkähotelli maitotölkistä]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241169 2020-05-28T07:19:56Z 2020-05-28T07:15:08Z Ötökkähotelli maitotölkistä – näin rakennat yksinkertaisen hyönteis- aka ötökkähotellin helposti vaikkapa yhdessä lasten kanssa. Stereot olivat askarrelleet koulussa hyönteishotellit, joita päätimme sitten vielä hiukan tuunata kotona. Pelasta sinäkin pörriäinen ja rakenna oma hotellisi näillä helpoilla ohjeilla. Tarvikkeet maitotölkki korsia esimerkiksi järviruoko ja koiranputki sakset narua Tee näin – ötökkähotelli maitotölkistä Leikkaa maitotölkki poikki kaatonokan alapuolelta. […]

Artikkeli Ötökkähotelli maitotölkistä julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Ötökkähotelli maitotölkistä – näin rakennat yksinkertaisen hyönteis- aka ötökkähotellin helposti vaikkapa yhdessä lasten kanssa.

Stereot olivat askarrelleet koulussa hyönteishotellit, joita päätimme sitten vielä hiukan tuunata kotona. Pelasta sinäkin pörriäinen ja rakenna oma hotellisi näillä helpoilla ohjeilla.

ötökkähotelli maitotölkistä

Tarvikkeet

 • maitotölkki
 • korsia esimerkiksi järviruoko ja koiranputki
 • sakset
 • narua

Tee näin – ötökkähotelli maitotölkistä

 • Leikkaa maitotölkki poikki kaatonokan alapuolelta.
 • Leikkaa sitten kaksi maitotölkin vierekkäistä sivua noin neljä senttiä lyhyemmäksi kuin kaksi muuta sivua. Tölkkiin pitäisi näin muodostua ”harjakatto”, kun se on vaakasuorassa. Harjakaton reunoja voi halutessaan pyöristää hieman.
 • Maalaa tai koristele purkki haluamallasi tavalla.
 • Leikkaa korret maitotölkin lyhyempien sivujen pituisiksi. Korret kannattaa leikata niin, että niiden ns. solmukohdat jäävät toisesta päästä ehjiksi ja korsiin jää ikään kuin päätyseinä.
 • Lado maitotölkki täyteen korsia.
 • Kiinnitä tölkki tukevasti narulla esimerkiksi puuhun.

ötökkähotelli maitotölistä

Vinkki:

Hotelli ripustetaan noin 1-1,5 metrin korkeuteen niin, että korret ovat vaakatasossa, lippa suojaa sateelta ja hotellin suu on kohti aamuaurinkoa. Hyvä paikka on lähellä pihan marjapensaita tai muita pölytystä kaipaavia kasveja.

Syksyllä hotelli kannattaa joko nostaa kylmävarastoon tai peittää, etteivät linnut pääse nokkimaan talvehtivien hyönteisten pesiä. Pidä huoli, että kosteus pääsee edelleen haihtumaan ja korret eivät homehdu. Muista nostaa hotelli takaisin pihalle tai puutarhaan keväällä.

ötökkähotelli maitotölistä

Tämän hotellin tekemiseen on käytetty Maa- ja metsätalousministeriön hyönteishotelliohjetta.

Lue myös: DIY lintujen ruokinta-automaatti

Artikkeli Ötökkähotelli maitotölkistä julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Loma]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241160 2020-05-24T13:33:38Z 2020-05-24T13:33:36Z Loma… ei herätyskelloa, ei tiukkoja aikatauluja. Jokainen päivä on uusi ihmeellinen seikkailu, vaikka vaan ihan omalla takapihalla. Tänä kesänä nautimme kotona olosta, luonnontilassa olevasta pihastamme ja retkistä kotimaisemissa. Otamme ilon irti pienistä kesän hetkistä, kuten varpaita kutittelevasta nurmikosta ja kukassa pörräävästä kimalaisesta. Yksinkertaisista asioista, joita voi kokea vaan kesällä mutta jotka jäävät kuitenkin usein huomaamatta. […]

Artikkeli Loma julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>

Loma… ei herätyskelloa, ei tiukkoja aikatauluja. Jokainen päivä on uusi ihmeellinen seikkailu, vaikka vaan ihan omalla takapihalla.

Tänä kesänä nautimme kotona olosta, luonnontilassa olevasta pihastamme ja retkistä kotimaisemissa. Otamme ilon irti pienistä kesän hetkistä, kuten varpaita kutittelevasta nurmikosta ja kukassa pörräävästä kimalaisesta. Yksinkertaisista asioista, joita voi kokea vaan kesällä mutta jotka jäävät kuitenkin usein huomaamatta.

Ne pienet asiat, tiedättehän?

loma
loma

Olla omasta arjestaan irti, tehdä jotain muuta, ajatella toisia ajatuksia, astella hitaampia askelia.

Olla levossa itsensä sisällä, edes suurin piirtein samaa mieltä, nukakahtaa kun haukotuttaa, ja herätä kun ei enää nukuta.

Jo siinä on riittävästi matkaa yhdelle lomalle.

Kesken- Elina Salminen

loma

Millainen on sinun kesäsi ja loma tänä vuonna?

Lue myös: Kesä kimpussa

Artikkeli Loma julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Askartele miniroskis]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241153 2020-05-17T06:21:46Z 2020-05-17T06:21:44Z Askartele miniroskis tai taskuroskis (rakkaalla lapsella on monta nimeä) pieniä roskia kuten, purkkaa, karkkipapereita ja miksei myös tupakantumppeja varten. Taskuroskiksen voi sujauttaa helposti minne muuallekaan kuin taskuun, missä se kulkee siististi siihen saakka, kunnes pääset tyhjentämään sisällön isompaan roska-astiaan. Toki se kulkee kätevästi myös käsilaukussa, repussa tai vaikkapa penaalissa. Koko idea on alkujaan kotoisin Roska […]

Artikkeli Askartele miniroskis julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Askartele miniroskis tai taskuroskis (rakkaalla lapsella on monta nimeä) pieniä roskia kuten, purkkaa, karkkipapereita ja miksei myös tupakantumppeja varten. Taskuroskiksen voi sujauttaa helposti minne muuallekaan kuin taskuun, missä se kulkee siististi siihen saakka, kunnes pääset tyhjentämään sisällön isompaan roska-astiaan. Toki se kulkee kätevästi myös käsilaukussa, repussa tai vaikkapa penaalissa.

Koko idea on alkujaan kotoisin Roska päivässä -liikkeeltä. Miniroskisten avulla halutaan estää erityisesti tupakantumppien kulkeutuminen ympäristöön.

askartele miniroskis kierrätysmateriaalista

Miniroskis on ilmatiivis pieni muovipurkki, esimerkiksi vanha kameran filmipurkki,pilleripurkki tai diabeetikon käyttämä koeliuskapurkki, joka sitten koristellaan ja tuunataan omannäköiseksi esimerkiksi maalaten tarroin, paperilla tai esimerkiksi washiteipeillä päällystämällä. Miniroskis kestää käytössä parhaassa tapauksessa vuodesta toiseen.

askartele miniroskis kierrätysmateriaalista

Askartele miniroskis kätevästi kierrätysmateriaaleja hyödyntäen

Meidän perheen teini on ahkera purukumin pureskelija ja hänen penaaliinsa syntyi oma miniroskis koeliuskapurkista ja tulostettavasta kuviopaperista.

Vinkki* Ihania tulostettavia kuviopapereita löytyy Pikku Kakkosen sivuilta.

Poista purkista etiketti tarvittaessa. Tulosta haluamasi kuviopaperi ja leikkaa siitä sopivan kokoinen pala. Liimaa pala purkin kylkeen paperiliimalla ja viimeisteile pinta vaikkapa läpinäkyvällä kontaktimuovilla.

Miniroskis ei ole enää mikään uusi juttu mutta ehdottomasti sellainen asia, josta kannattaa muistutella aina aika ajoin. Tämä idea on vapaasti varastettavissa ihan minne tahansa ja sellaisia voi tehdä yksin tai vaikkapa ryhmässä, kuten kerhoissa tai muissa vapaa-ajan toiminnoissa.

askartele miniroskis kierrätysmateriaalista

Lisää kierrätysaskarteluideoita toteutettavaksi löydät täältä. Nappaa mukaan ne parhaimmat ja ryhdy askartelemaan.

Artikkeli Askartele miniroskis julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Diy kesäkorut – vinkki äitienpäivälahjaksi]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241148 2020-05-09T06:15:52Z 2020-05-09T06:15:50Z Diy kesäkorut – vinkki äitienpäivälahjaksi. Anna lahjaksi käsillä tekemisen iloa ja mukavaa yhdessäoloa askartelun parissa. Tai ilahduta itseäsi kesän korvilla pienellä korukurssilla. Diy kesäkorut – viime hetken vinkki äitienpäivälahjaksi “Tervetuloa tekemään kesän mageimmat korvakorut Rauharentola blogin Sadun ja Onnion Storen Soilan ohjauksessa. Kurssi järjestetään keskiviikkona 03.06.2020 klo.18.00 osoitteessa Onnion Store Hyryläntie 9 04300 Tuusula. Korvakorut […]

Artikkeli Diy kesäkorut – vinkki äitienpäivälahjaksi julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Diy kesäkorut – vinkki äitienpäivälahjaksi. Anna lahjaksi käsillä tekemisen iloa ja mukavaa yhdessäoloa askartelun parissa. Tai ilahduta itseäsi kesän korvilla pienellä korukurssilla.

diy kesäkorut

Diy kesäkorut – viime hetken vinkki äitienpäivälahjaksi

“Tervetuloa tekemään kesän mageimmat korvakorut Rauharentola blogin Sadun ja Onnion Storen Soilan ohjauksessa. Kurssi järjestetään keskiviikkona 03.06.2020 klo.18.00 osoitteessa Onnion Store Hyryläntie 9 04300 Tuusula.

Korvakorut valmistetaan vanerisista korvakoruaihioista maalaten ja pinnoittaen niitä Frenchic kalkkimaaleilla. Voit tehdä itsellesi kahdet korvakorut tai vaihtoehtoisesti korvakorut + riipuksen kurssin aikana.

Herkulliset värit inspiroivat valmistamaan mitä upeimpia korvakoruja. Tee yhdet itsellesi ja toiset vaikka lahjaksi.

Kurssi ei vaadi minkäänlaista esivalmistelua tai erikoistaitoja.

Kurssimaksu on 45 eur, jonka voi maksaa kurssille saapuessa käteisellä tai kortilla. Kurssimaksuun kuuluu materiaalit, opetus ja kupponen teetä tai kahvia.

Ilmoittautumiset:

info@onnionstore.com

Tel. +358 413194579

tai henkilökohtaisesti kaupalla”

Tapahatuman Facebook sivun löydät tästä linkistä, myös siellä voit hoitaa ilmoittautumisen kätevästi.

Me ollaan valmiita ja toivottavasti nähdään myös sinut siellä <3.

Lue myös: Onni on diy, myös tälle kurssille ehtii vielä mukaan. Lue muuttuneet tiedot täältä.

Artikkeli Diy kesäkorut – vinkki äitienpäivälahjaksi julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Rusetti tyynyjen paluu]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241137 2020-05-03T11:56:42Z 2020-05-03T11:56:41Z Rusetti tyynyjen paluu- oletko sinä huomannut, että rusetti tyynyt ovat tekemässä paluuta sisustusrintamalle? Selaillessani läpi mm.Annon uutuuksia silmäni osuivat Raanu koristetyynyyn, jonka muoto muistutti minua eräästä Rauharentolan arkistosta löytyvästä ideasta. Tarkemmin Annon valikoimaan tutustuessani löysin vielä jo viime syksynä mallistoon tulleet ihanat Nyytti tyynyt, jotka ovat Raanu tyynyjen mallisia mutta pelkistetyn yksivärisiä. Ja mikäli rusettityynyt […]

Artikkeli Rusetti tyynyjen paluu julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Rusetti tyynyjen paluu- oletko sinä huomannut, että rusetti tyynyt ovat tekemässä paluuta sisustusrintamalle? Selaillessani läpi mm.Annon uutuuksia silmäni osuivat Raanu koristetyynyyn, jonka muoto muistutti minua eräästä Rauharentolan arkistosta löytyvästä ideasta. Tarkemmin Annon valikoimaan tutustuessani löysin vielä jo viime syksynä mallistoon tulleet ihanat Nyytti tyynyt, jotka ovat Raanu tyynyjen mallisia mutta pelkistetyn yksivärisiä.

Ja mikäli rusettityynyt tekevät oikeasti uudelleen tuloaan niin päätin kaivaa teille tämän ohjeen arkistojen uumenista. Rusettityynyjä itse tehden ja vieläpä ilman ompelukonetta. Toivottavasti olette valmiina, sillä tämän persoonallisen koristetyynyn loihdit käden käänteessä ilman minkäänlaista ompelua.

Tarvitset vain sopivan palan kangasta ja sisätyynyn. 40×40 kokoiselle tyynylle sopiva kangaspala on kooltaan noin 100×120. Karkeasti sanottuna leveydeltään 3 x sisätyynyn leveys ja pituudeltaan n. 2,5 sisätyynyn mitta.

rusetti tyynyjen paluu

Rusetti tyynyjen paluu – taittele omasi

 • Aseta sisätyyny keskelle kangaspalaa kankaan nurjalle puolelle.
 • Käännä pitkät sivut kohti tyynyn keskiosaa. Taita päällimmäistä taitosta hiukan sisäänpäin jolloin kankaan reuna jää piiloon.
 • Taittele sivut kuten paketoisit lahjapakettia.
 • Ota molemmista päistä kiinni ja sido ne solmuun tyynyn keskelle. Tee tuplasolmu. Löysennä solmua hiukan ja kuosittele tyyny niin ettei se kiristä liikaa reunoista. Solmun päät voit halutessasi jättää näkyviin tai työntää ne nätisti solmun sisään.
 • Solmun tiukkuudella saat muokattua tyynyn muotoa omiin tarpeisiisi sopivaksi.
rusetti tyynyjen paluu
Kuvalliset taitteluohjeet löydät täältä.
Kuva Anno collection Ltd.

Miten olisi muutama rusetti tyyny? Sopisiko ne sinun sisustukseesi? Ja miten on ostaisitko valmiina vai teksitkö itse?

Artikkeli Rusetti tyynyjen paluu julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[DIY amppeli kierrätysmateriaalista]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241125 2020-04-23T09:36:04Z 2020-04-23T09:31:01Z DIY amppeli kierrätysmateriaalista, olisiko sinun kodissasi tilausta sellaiselle? Kerää materiaali kasaan ja ryhdy askartelemaan. Viime viikolla lupailin teille jatkaa diy aiheen parissa, joten tässäpä tätä nyt sitten tulee. Helppo ja yksinkertainen juttu toteutettavaksi ja mikä parasta tähän voi taas käyttää mulle niin rakkaita kierrätysmateriaaleja. Mikäli innostut askartelemaan itsellesi tälläisen kierrätysmateriaalista valmistetun amppelin tarvitset pari kolme […]

Artikkeli DIY amppeli kierrätysmateriaalista julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
DIY amppeli kierrätysmateriaalista, olisiko sinun kodissasi tilausta sellaiselle? Kerää materiaali kasaan ja ryhdy askartelemaan. Viime viikolla lupailin teille jatkaa diy aiheen parissa, joten tässäpä tätä nyt sitten tulee. Helppo ja yksinkertainen juttu toteutettavaksi ja mikä parasta tähän voi taas käyttää mulle niin rakkaita kierrätysmateriaaleja.

DIY amppeli kierrätysmateriaalista

Mikäli innostut askartelemaan itsellesi tälläisen kierrätysmateriaalista valmistetun amppelin tarvitset pari kolme valmisruokakippoa (kiitos paljon valmiskeittoja syövien työkavereideni mun varastosta näitä löytyy), sopivan väristä spraymaalia, poran tai pistimen, sakset, puuhelmiä, puurenkaan ja vahattua puuvillanarua.

Näin homma toimii – tuloksena DIY amppeli kierrätysmateriaalista

 • Tee muovisten valmisruokakippojen kulmiin reiät poralla tai pistimellä.
 • Maalaa kipot haluamallasi spraymaalilla ensin ulkopuolelta ja sitten sisäpuolelta. Muutama hyvin sumetettu maalikerros riittää hyvin.
 • Leikkaa vahatusta puuvillanarusta neljä sopivan mittaista pätkää.
 • Tee jokaisen narun toiseen päähän solmu ja pujoita naruun puuhelmi.
 • Pujota seuraavaksi narut yhden kipon rei’istä läpi.
 • Tee solmut seuraavaa kerrosta varten naruihin samalle korkeudelle kaikkiin. Pujota taas puuhelmet paikoilleen. Sen jälkeen pujota naruihin taas kippo.
 • Jatka samalla tavalla riippuen siitä montako kippoa haluat käyttää.
 • Lopuksi sido narut puurenkaaseen tuplasolmulla.
DIY amppeli kierrätysmateriaalista
DIY amppeli kierrätysmateriaalista

Aurinkoista loppu viikkoa. Mun loma loppuu tänään ja huomenna suuntaan taas kohti työpaikkaa. Jokunen viikko töitä vielä ennen kesälomaa. Näin ne päivät tänäkin keväänä hupenee.

Lisää diy vinkkejä löydät Rauharentolan arkistosta. Ja ota ihmeessä seurantaan myös Rauharentolan Instagram, niin pysyt menossa mukana.

Artikkeli DIY amppeli kierrätysmateriaalista julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
4
Satu / Rauharentola <![CDATA[Kaapelikelasta rahiksi trashdesign]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241111 2020-04-16T10:25:56Z 2020-04-16T10:25:54Z Kaapelikelasta rahiksi käden käänteessä. Tarvittiin vain hiukan kalustemaalia, hiomapaperia ja muhkea istuintyyny. Näin kevät auringon näyttäytyessä ja lomaa kotona kulutellessa on ollut aika taas hiukan toteuttaa itseään trashdesignin parissa. Pienehkö vanerirenkainen pahvijalkainen kaapelikela sai uuden elämän trendikkäänä rahina. Kaapelikelasta rahiksi vaihe vaiheelta Ensi töikseni rapsuttelin vanerilevyistä tarrat pois, jonka jälkeen poistin vielä tarran liimajäljet Spriillä. […]

Artikkeli Kaapelikelasta rahiksi trashdesign julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Kaapelikelasta rahiksi käden käänteessä. Tarvittiin vain hiukan kalustemaalia, hiomapaperia ja muhkea istuintyyny.

Kaapelikelasta rahiksi - diy rahi kaapelikelasta

Näin kevät auringon näyttäytyessä ja lomaa kotona kulutellessa on ollut aika taas hiukan toteuttaa itseään trashdesignin parissa. Pienehkö vanerirenkainen pahvijalkainen kaapelikela sai uuden elämän trendikkäänä rahina.

Kaapelikelasta rahiksi vaihe vaiheelta

Ensi töikseni rapsuttelin vanerilevyistä tarrat pois, jonka jälkeen poistin vielä tarran liimajäljet Spriillä. Tasoitin pinnasta suurimmat epätasaisuudet hiomalla. Kävin läpi hiomapaperilla myös reunat, jotka olin päättänyt jättää maalaamatta.

Kelan pahviosassa oli kaksi reikää, jotka täytin pakkelilla. Ja pakkelin kuivuttua hioin pakkelipinnan tasaiseksi. Maalina käytin tässä projektissa Clas Ohlsonin mustaa puolikiiltävää kalustemaalia. Muutamalla maalikerroksella lopputulos näytti varsin hyvältä.

Kaapelikelasta rahiksi - diy rahi kaapelikelasta

Alkuperäisenä ajatuksena oli hankkia rottinkiverkkoa ja päällystää mustaksi maalattu jalka sillä, jolloin levyreunojen vaaleus olisi toistunut myös jalassa vaalean rottinkiverkon kautta. Ja samalla olisin saanut siihen lisää trendikkyyttä. Mutta rottinkiverkon hankinta olisi huomattavasti lisännyt rahin valmistuskuluja niinpä unohdin sen ajatuksen toistaiseksi.

Kaapelikelasta rahiksi - diy rahi kaapelikelasta

Pehmusteeksi löytyi sopiva istuintyyny Jyskistä. Halkaisijaltaan 50 cm RYPEFOT istuintyyny on 5cm korkea. Ensin pyörittelin mielessäni tummanharmaata värivaihtoehtoa mutta lopulta päädyin kuitenkin tähän rauhalliseen oliivinvihreään tyynyyn. Pääsiäisen pyhinä käynnissä olleesta alesta hankittuna hintaa sille tuli vain 5,85 euroa.

Viimeistelin rahin laittamalla sen pohjaan ruuvien päälle suurehkot pyöreät huonekalutassut, joilloin sitä saa turvallisesti liikutella myös paljaalla lattialla.

Kaapelikelasta rahiksi - diy rahi kaapelikelasta

Rahia voi helposti hyödyntää myös apupöytänä poistamalla vain istuintyynyn, sillä kevyehkönä tätä on helppo siirrellä tarpeen mukaan.

Mukavaa loppuviikkoa. Ensi viikolla luvassa lisää trahdesignia kodin kaunistukseksi.

Rauharentolan muut diy ideat löydät täältä.

Artikkeli Kaapelikelasta rahiksi trashdesign julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
2
Satu / Rauharentola <![CDATA[Ulkokalusteet tietenkin]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241103 2020-04-12T08:11:57Z 2020-04-12T08:11:53Z Postaus sisältää mainoslinkkejä* Ulkokalusteet tulivat ja sotkivat ajatukseni täysin, sillä mun oli tarkoitus esitellä tässä postauksessa uusin diy:ni mutta kun katselin ikkunasta lähes tyhjyyttään ammottavaa takapihaa ajatukseni käänytyivät pakostakin ulkokalusteisiin. Viime kesänä meille muuttaneen Tahiti parisohvan lisäksi piha kaipaisi ehdottomasti jotain uutta ja piristävää. Sellaista kesän raikasta tiedättehän? Ulkokalusteet hankitaan nyt Ajatus huonekaluliikkeiden kiertelemisestä tänä […]

Artikkeli Ulkokalusteet tietenkin julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Ulkokalusteet tulivat ja sotkivat ajatukseni täysin, sillä mun oli tarkoitus esitellä tässä postauksessa uusin diy:ni mutta kun katselin ikkunasta lähes tyhjyyttään ammottavaa takapihaa ajatukseni käänytyivät pakostakin ulkokalusteisiin. Viime kesänä meille muuttaneen Tahiti parisohvan lisäksi piha kaipaisi ehdottomasti jotain uutta ja piristävää. Sellaista kesän raikasta tiedättehän?

Ulkokalusteet hankitaan nyt


Ajatus huonekaluliikkeiden kiertelemisestä tänä varsin erikoisena keväänä ei tuntunut oikelta vaihtoehdolta, joten pieni katselukierros verkkokauppojen valtavassa maailmassa sai alkaa, sillä kukapa ei haaveilisi valoisista kesäilloista terassilla tai parvekkeella mukavilla kalusteilla istuen, kiireettömyydestä nauttien.

Ulkokalusteet

Suuntasin Homeroomille*, sillä siellä valikoima on varsin laaja ja tällä hetkellä (19.4.2020) saakka on käynnissä ulkokalustekampanja, jossa ulkokalusteita myydään jopa -15% alella. Sen lisäksi koodilla GARDEN5 saa vielä extra 5% alen jo alennetuista tuotteista. Ja sen lisäksi, vaikka elämme erikoisia aikoja, Homeroom toimii kuten tavallista. Ja mikä parasta Homeroom tarjoaa kaikille tuotteille kotiinkuljetuksen, alkaen 9,90 euroa.

Tänä kesä mua houkuttaisi hirveästi oikea aito rottinki* vaikka esimerkiksi polyrottinki olisikin paljon käytännöllisempi jo esimerkiksi säilytyksen suhteen.

Ulkokalusteet
Yksinkertaisen raikas rottinkinen TOBAGO* sohva ihastuttaa keveydellään.

Klikkailin ostoskoriin odottamaan joitakin sopivia vaihtoja ja täytynee palata niihin myöhemmin ja valita ne meille sopivimmat vaihtoehdot. Sitä ennen vielä kierros muutamassa muussakin verkkokaupassa, sillä vertaillahan aina pitää kuitenkin.

Mukavaa pääsiäissunnuntaita ja palataan siihen diy projektiin ensi viikolla.

Kurkkaa myös muut käynnissä olevat Homeroom kampanjat*.

Kuvat: Homeroom.fi

Artikkeli Ulkokalusteet tietenkin julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Sarjavinkit tähän erikoiseen kevääseen]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241090 2020-04-05T11:29:03Z 2020-04-05T11:29:01Z Sarjavinkit tähän erikoiseen kevääseen – jäinkö minä muka sarjakoukkuun? Vastaus on kyllä. Ensin sairaana reilu pari viikkoa ja sitten yllättäen lomalla tässä varsin erikoisessa tilanteessa, jossa päivät kuluvat aika lailla sisätiloissa, oman kodin seinien sisällä. Mikäli sinä kaipaat uutta katseltavaa ja vinkkejä suoratoistopalveluiden koukuttavista sarjoista näihin varsin erikoisen kevään päiviin ja iltoihin niin lue ihmeessä […]

Artikkeli Sarjavinkit tähän erikoiseen kevääseen julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Sarjavinkit tähän erikoiseen kevääseen – jäinkö minä muka sarjakoukkuun? Vastaus on kyllä. Ensin sairaana reilu pari viikkoa ja sitten yllättäen lomalla tässä varsin erikoisessa tilanteessa, jossa päivät kuluvat aika lailla sisätiloissa, oman kodin seinien sisällä.

Mikäli sinä kaipaat uutta katseltavaa ja vinkkejä suoratoistopalveluiden koukuttavista sarjoista näihin varsin erikoisen kevään päiviin ja iltoihin niin lue ihmeessä eteenpäin ja valitse katsottavaksi vaikkapa joku seuraavista minut vakuuttaneesta sarjasta.

Sarjavinkit tähän erikoiseen kevääseen

Sarjavinkit tähän erikoiseen kevääseen – Rauharentola suosittelee

Englantilaiset sarjat

Broadchurch (Netflix) Broadchurchin pikkukaupunki valmistautuu vastaanottamaan jokavuotisen lomaturistitulvan mutta paikallinen 11-vuotias Danny on kadonnut. Mielenkiintoisia käänteitä kolmen kauden verran. Tätä sarjaa on vaikea jättää kesken.

Safe (Netflix) Netflixin ja Canal+:n yhteistyössä tuottama Safe-rikosdraama kertoo Michael C.Hallin esittämästä kirurgista, joka vaimonsa vuoden takaisesta kuolemasta toipuessaan saa kuulla teini-ikäisen tyttärensä kadonneen.Turvallisella aidatulla asuinalueella alkaa asian selvitys, joka johtaa monenlaisiin ongelmiin. Samalla paljastuu miehen oma osallisuus vaimonsa kuolemaan, mistä hän potee edelleenkin syyllisyyttä.

Stranger ( Netflix) jännittävä brittisarja The Stranger rakentuu yllättävistä yhteyksistä Harlan Cobenin romaaniin perustuvassa sarjassa muukalainen kylvää perheenisän mieleen epäilyksen siemenen.

Syrjäinen maa (Netflix ja Yle Areena) Walesin sijoittuva kauniinsynkkä walesilais-brittiläinen jännityssarja. Sarjan osat ovat itsenäisiä, puolitoistatuntisia tv-elokuvia, jotka seuraavat suurkaupungista pieneen walesilaiseen Aberystwythiin muuttaneen komisario Tom Mathiaksen tutkimuksia.

Kotimaiset sarjat

Sorjonen (Yle Areena & Netflix) – Supermenestynyt rikosdraama jurosta rikostutkijasta, jota on luonnehdittu Suomen ensimmäiseksi nordic noir-sarjaksi. Sarjan tuotantokausia löytyy niin Netflixistä kuin Yle Areenasta.

Karppi (Yle Areena & Netflix) Kotimaista rikosdraamaa mielenkiintoisessa ja tiivistunnelmaisessa paketissa. Ensimmäisellä kaudella nuorehko naispuolinen rikostutkija tutkii erikoista murhatutkintaa, johon on nivoutunut helsinkiläinen ympäristöpolitiikkaan paneutunut rakennusyhtiö kuin kulttimainen kyläyhteisö. Sarjan 2. tuotantokausi julkaistiin juuri Yle Areenassa, ja olihan sekin katsottava lähes nonstopina alusta loppuun.

Katsottavaa länsinaapurista

Quicksand – Suurin kaikista (Netflix) – Menestysdekkariin perustuva rikossarja on hyytävä kuvaus umpikujaan ajautuneista varakkaista lukiolaisista. Tavallinen teinityttö joutuu oikeuden eteen murhasta syytettynä, kun tukholmalaisessa koulussa tapahtuu karmea ampumistragedia. Tämä sekoittaa hyvämaineisen esikaupunkialueen vetäen mukaan monia paikallisia nuoria. Laadukasta pohjoismaalaista tv-draamaa länsinaapurista.

Kalifaatti (Netflix) Trillerisarjassa ISISin uhkaava isku Ruotsissa kietoo yhteen useita naisia, muun muassa pulassa olevan äidin, eloisan opiskelijan ja kunnianhimoisen poliisin.

Ängelby (Netflix) Kahden lapsen eronnut äiti muuttaa pieneen ruotsalaiseen kylään, jossa karmiva tapaus asettaa hänet yliluonnollisen murhajutun keskiöön.

Sarjavinkit tähän erikoiseen kevääseen

Sarjayllättäjäksi valikoitui amerikkalainen fantasiasarja Locke & Key (Netflix). Yleensä en katsele tämän genren sarjoja mutta tämä tämä sarja yllätti postiivisesti. Isänsä murjan jälkeen 3 sisarusta muuttaa äitinsä kanssa vanhaan kartanoon. He löytävät sieltä vanhoja taika-avaimia, joilla pääsee käsiksi voimiin ja salaisuuksiin. Jos kaipaat elämääsi hetkellisesti fantasiaa, kurkkaa ihmeessä mitä tapahtuu, kun lukkoja avataan.

Mitähän seuraavaksi?

Jaa sinä vinkkisi kommenttikentässä.

Jos sarjojen katselu ei ole sinun juttusi niin ainahan voi, vaikka askarrella.

Artikkeli Sarjavinkit tähän erikoiseen kevääseen julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241082 2020-03-29T09:00:53Z 2020-03-29T09:00:53Z Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa, ota säilytystilaksi myös ovi asettamalla siihen seinäristikko. Kun tilaa on vähän täytyy olla ratkaisuissaan luova, jotta kaikki mahdollinen käytössä oleva tila tulee hyödynnettyä. Olen itse joutunut tekemään “muutamia” juttuja maksimoidakseni meidän kotimme käyttämättömät pisteet ja ajattelin jakaa mm. tämän idean teidän kanssanne. Ehkä myös juuri sinä tuskailet samojen asioiden parissa, joten […]

Artikkeli Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa, ota säilytystilaksi myös ovi asettamalla siihen seinäristikko.

Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa

Kun tilaa on vähän täytyy olla ratkaisuissaan luova, jotta kaikki mahdollinen käytössä oleva tila tulee hyödynnettyä.

Olen itse joutunut tekemään “muutamia” juttuja maksimoidakseni meidän kotimme käyttämättömät pisteet ja ajattelin jakaa mm. tämän idean teidän kanssanne. Ehkä myös juuri sinä tuskailet samojen asioiden parissa, joten tästä saattaa olla hyvinkin apua.

Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa

Kaappien ovet jos mitkä ovat varsinaista hukkatilaa, joten miksei hyödyntää niitä mm. siivouskaapissa. Kiinnitä oven sisäpuolelle seinäristikko mielellään hiukan irti oven pinnasta. Parhaiten se onnistuu ripustamalla ristikko koukkujen varaan mutta voi myös hyvin käyttää pitkiä ruuveja.

Ripusta ristikkoon roikkuvia siivousvälineitä, kuten harjoja, pölyhuiskia, lastoja ja liinoja. Voit halutessasi käyttää apunasi myös S-koukkuja ja klipsejä.

Meillä siivouskaappiristikon virkaa toimittaa Laa Laa Living:n kuusiristikko, joka sopii mittojensa puolesta kapean kaapin oveen. Olen ajatellut hankkia siihen lisävarusteeksi pienen hyllyn, johon sujahtaisi kätevästi vaikkapa pala sappisaippuaa.

Maksmoi tila pienessä siivouskaapissa

Millaisia piententilojen säilytys- tai varastointivinkkejä sinulta löytyy? Kerro ihmessä oma vinkkisi kommenttikentässä.

Lue myös: Lastenhuoneen detox

Artikkeli Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
2