Rauharentola Kerroksellinen skandinaavinen koti itse tehdyillä mausteilla 2020-11-10T17:20:57Z https://rauharentola.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://rauharentola.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/9/2018/07/cropped-casa-logo-insta-32x32.jpg Satu / Rauharentola <![CDATA[Singles day Homeroomilla]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241355 2020-11-10T17:20:57Z 2020-11-11T01:00:12Z Postaus sisältää mainoslinkkejä* Yksi tämän vuoden suurimmista myyntipäivistä on täällä! Ja Homeroom haluaa tarjota lukijoilleni Singles Day:n kunniaksi eksluusivisen alekoodin, jolla säästät 15% koko tilauksestasi – huonekalut ja matot mukaan lukien. Ota talteen alennuskoodi SINGLESWEEKEND2020 ja klikkaa itsesi Homeroomiin* shoppailemaan. Tarjousehdot: Koodi on voimassa vain kerran asiakasta kohden, eikä se koske jo alennettuja tuotteita tai […]

Artikkeli Singles day Homeroomilla julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Yksi tämän vuoden suurimmista myyntipäivistä on täällä! Ja Homeroom haluaa tarjota lukijoilleni Singles Day:n kunniaksi eksluusivisen alekoodin, jolla säästät 15% koko tilauksestasi – huonekalut ja matot mukaan lukien.

Ota talteen alennuskoodi SINGLESWEEKEND2020 ja klikkaa itsesi Homeroomiin* shoppailemaan.

Tarjousehdot: Koodi on voimassa vain kerran asiakasta kohden, eikä se koske jo alennettuja tuotteita tai Jotex-, Rowico-, Torkelsons-, Philips-, keittiö- ja kotitalous-, grilli- ja ulkokeittiöitä, uima-allas ja kylpylä, puutarhatyökaluja tai harjoitteluvälineitä. Koodi on voimassa vain 11.-15. marraskuuta.

singles day homeroomilla
singles day homeroomilla
singles day homeroomilla

Tiesitkö muuten, että Sinkkujen päivä on kiinalaislähtöinen marraskuun 11. päivä vietettävä juhlapäivä, jolla juhlistetaan ihmisten sinkkuutta. Singles’ Day on nykyään kokonaismyynnin arvoltaan maailman suurin sesonkipäivä, ohittaen esimerkiksi Black Fridayn, ja sitä vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1993.

Lue myös: sisustusaiheiset postaukset arkistosta

Artikkeli Singles day Homeroomilla julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[DIY vanerikorut – tervetuloa kurssille]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241350 2020-11-07T14:52:27Z 2020-11-07T14:52:26Z DIY Vanerikorut -tervetuloa kurssille <3. Ilahduta itseäsi syksyn tuulten tuivertaessa pienellä korukurssilla, tai anna lahjaksi käsillä tekemisen iloa ja mukavaa yhdessäoloa askartelun parissa. DIY vanerikorut – tervetuloa mukaan askartelemaan kanssamme “Tervetuloa tekemään syksyn mageimmat korvakorut Rauharentola blogin Sadun ja Onnion Storen Soilan ohjauksessa. Kurssi järjestetään lauantaina 14.11.2020 klo.10.00 osoitteessa: Onnion Store Hyryläntie 9 (käynti kauppatien […]

Artikkeli DIY vanerikorut – tervetuloa kurssille julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
DIY Vanerikorut -tervetuloa kurssille <3. Ilahduta itseäsi syksyn tuulten tuivertaessa pienellä korukurssilla, tai anna lahjaksi käsillä tekemisen iloa ja mukavaa yhdessäoloa askartelun parissa.

diy vanerikorut

DIY vanerikorut – tervetuloa mukaan askartelemaan kanssamme

“Tervetuloa tekemään syksyn mageimmat korvakorut Rauharentola blogin Sadun ja Onnion Storen Soilan ohjauksessa. Kurssi järjestetään lauantaina 14.11.2020 klo.10.00 osoitteessa: Onnion Store Hyryläntie 9 (käynti kauppatien puolelta) 04300 Tuusula.
Korvakorut valmistetaan vanerisista korvakoruaihioista maalaten ja pinnoittaen niitä Frenchic kalkkimaaleilla. Käytämme myös halutessa decoupage-tekniikka joten jos sinulla on kotonasi vaikka lempi servetti, ota se mukaan! Voit tehdä itsellesi kahdet korvakorut tai vaihtoehtoisesti korvakorut + riipuksen kurssin aikana.
Herkulliset värit inspiroivat valmistamaan mitä upeimpia korvakoruja. Tee yhdet itsellesi ja toiset vaikka lahjaksi.
Kurssi ei vaadi minkäänlaista esivalmistelua tai erikoistaitoja.
Kurssimaksu on 45 eur, jonka voi maksaa kurssille saapuessa käteisellä. Kurssimaksuun kuuluu materiaalit ja opetus sekä kupponen teetä tai kahvia ja pientä herkuteltavaa.
Ilmoittautumiset:
facebook/instagram messenger
info@onnionstore.com
Tel. +358 413194579
tai henkilökohtaisesti kaupalla

Nähdäänhän ensi lauantaina koruaskartelun merkeissä Storella? Ja jos sinulla on toiveita kurssien sisällön suhteen niin kerro ihmeessä, ehkä suunnittelemme seuraavan kurssin juuri sinun toiveesi pohjalta.

Lue myös: Moderni seinävaatekurssi

Artikkeli DIY vanerikorut – tervetuloa kurssille julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Moderni seinävaatekurssi]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241338 2020-10-11T06:58:04Z 2020-10-11T06:58:02Z Moderni seinävaatekurssi toteutui viimein. Viime kevään koronatilanteesta johtuen kurssi jouduttiin perumaan pariin otteeseen vallitsevan tilanteen vuoksi mutta tällä viikolla se saatiin vihdoin järjestettyä. Jes, nyt on ihan voittaja fiilis. Onni on moderni seinävaatekurssi Järjestin kurssin yhteistyössä Onnion Storen kanssa. Onnion Store on muuten persoonallinen pieni liike Hyrylässä Tuusulassa. Onnion itse tekevä ja kierrättävä liike, jossa […]

Artikkeli Moderni seinävaatekurssi julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Moderni seinävaatekurssi toteutui viimein. Viime kevään koronatilanteesta johtuen kurssi jouduttiin perumaan pariin otteeseen vallitsevan tilanteen vuoksi mutta tällä viikolla se saatiin vihdoin järjestettyä. Jes, nyt on ihan voittaja fiilis.

Onni on moderni seinävaatekurssi

Järjestin kurssin yhteistyössä Onnion Storen kanssa. Onnion Store on muuten persoonallinen pieni liike Hyrylässä Tuusulassa. Onnion itse tekevä ja kierrättävä liike, jossa lähes kaikki on kaupan. Oletko sinä käynyt tutustumassa? Siellä järjestetään pienimuotoista kurssitoimintaa, joista tämä on yksi esimerkki.

moderni seinävaatekurssi
moderni seinävaatekurssi
moderni seinävaatekurssi
moderni seinävaatekurssi

Ihan mielettömän upeita seinävaatteita syntyi illan aikana ja tunnelma oli ihanan inspiroiva. Tätä siis ehdottomasti lisää jatkossakin.

Illan päätteksi ajatukset harhailevat taas tulevaisuuden visioissa. Ihanaa olisi järjestää tämän tyyppistä kurssitoimintaa enemmänkin, keskittyä enemmän käsillä tekemiseen. Inspiroitua ja jakaa inspiraatiota. Ehkä sitten joskus, kun aika on siihen oikea…

Lue myös: Onni on diy

Artikkeli Moderni seinävaatekurssi julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
1
Satu / Rauharentola <![CDATA[Hiljaiseloa – lukossa]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241334 2020-09-26T16:38:38Z 2020-09-26T16:38:37Z Hiljaiseloa blogissa, sillä muualla tapahtuu. Ne kuuluisat ruuhkavuodet ovat nyt rantautuneet meille oikein toden teolla. Tukka putkella paikasta a paikkaan b ja välillä myös paikkaan c. Ja, kun muualla tapahtuu blogi on ja pysyy hiljaisena. Aika ei vaan millään riitä kaikkeen, vaikka kuinka niin haluaisin ja toivoisin. Olen ollut lukossa tämän blogin suhteen jo jonkin […]

Artikkeli Hiljaiseloa – lukossa julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Hiljaiseloa blogissa, sillä muualla tapahtuu. Ne kuuluisat ruuhkavuodet ovat nyt rantautuneet meille oikein toden teolla. Tukka putkella paikasta a paikkaan b ja välillä myös paikkaan c. Ja, kun muualla tapahtuu blogi on ja pysyy hiljaisena. Aika ei vaan millään riitä kaikkeen, vaikka kuinka niin haluaisin ja toivoisin.

hiljaiseloa

Olen ollut lukossa tämän blogin suhteen jo jonkin aikaa eikä minulla ole ollut teille lukijoille mitään uutta ja inspiroivaa annettavana. Kun inspiraatio on hukassa ei postauksia synny tyhjästä, kovin loogista eikö?

Hiljaiseloa – mihin tie vie?

En ole vielä ihan valmis luovuttamaan blogin suhteen mutta silti tuntuu, että ajatus kirjoittamisesta lipuu vaan kauemmaksi ja kaummaksi ja tätä menoa se on pian saavuttamattomissa. Mihin tie tästä vie on vielä suuri kysymysmerkki. Pohdin ja pähkäilen ja toivon löytäväni ratkaisun ennen vuoden vaihdetta. Sen olen asettanut itselleni takarajaksi tämän asian suhteen. Eletään nyt yhdessä tämän epävarmuuden kanssa, sinä ja minä. Ja toivotaan että inspiraation liekki syttyy taas ja voin jakaa sitä jatkossakin teidän kanssanne.

Pienet asiat, kuten tämä Nordic Chic Kreikan julkaisu pitää toivoa yllä ja muistuttelee niistä blogin kautta saaduista mahtavista tilaisuuksista, jollaisia tulevaisuuskin toivottavasti pitää sisällään. Uskotaan siihen yhdessä, sinä ja minä.

Mikäsi sinä haluat auttaa inspiraation löytämisessä jätä kommentti vaikkapa ihan vaan postaustoiveesta.

Kiitos <3.

Lue myös muita mietteitäni elämän monista kiemuroista.

Artikkeli Hiljaiseloa – lukossa julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
2
Satu / Rauharentola <![CDATA[Iik erikoiseriä ja löytöjä Iittalan verkkokaupasta]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241326 2020-09-12T14:53:44Z 2020-09-12T14:53:42Z Postaus sisältää mainoslinkkejä* Iik erikoiseriä ja löytöjä Iiittalan verkkokaupasta – kyllä vaan, taas on se aika vuodesta, jolloin Iittala sanoi iik ja pyöräytti käyntiin kampanjan, joka tarjoilee löytöjä ja erikoiseriä* aina 20.9.2020 saakka. Yli 100 euron tilaukset tulevat  pakettina tuttuun tapaan ilman toimituskuluja.  Keräilin tähän postaukseen muutaman oman suosikkini kampanjan kätköistä, ehkäpä  myös sinun suosikkisi […]

Artikkeli Iik erikoiseriä ja löytöjä Iittalan verkkokaupasta julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Iik erikoiseriä ja löytöjä Iiittalan verkkokaupasta – kyllä vaan, taas on se aika vuodesta, jolloin Iittala sanoi iik ja pyöräytti käyntiin kampanjan, joka tarjoilee löytöjä ja erikoiseriä* aina 20.9.2020 saakka. Yli 100 euron tilaukset tulevat  pakettina tuttuun tapaan ilman toimituskuluja.  Keräilin tähän postaukseen muutaman oman suosikkini kampanjan kätköistä, ehkäpä  myös sinun suosikkisi löytyvät näiden tuotteiden joukosta.

Iik erikoiseriä ja löytöjä Iiittalan verkkokaupasta

Arabian Mainio Sarastus on uusi monikäyttöinen astiasarja, joka sopii pieneenkin kotiin. Sarjan kaikki astiat toimivat näppärästi uunissa ja pakkasessa sekä menevät pöydästä sujuvasti pinoon. Ihanan yksinkertainen musta-valkoinen kuviointi on ihanan ajaton ja raikas.

Iik erikoiseriä ja löytöjä Iiittalan verkkokaupasta
Iik erikoiseriä ja löytöjä Iiittalan verkkokaupasta
Iik erikoiseriä ja löytöjä Iiittalan verkkokaupasta

Muotoilija Matti Klenellin suunnittelemat Nappulakynttiläjalat ovat olleet sisustajien suosiossa jo pitkään. Teräksisen Nappulan taidokas muotoilu edustaa Klenellin töille ominaista pohjoismaista muotoilufilosofiaa, jossa yhdistyvät muoto ja funktionaalisuus. Pienin Nappula-kynttilänjalka on tyylikäs yhdistelmä vintagea ja modernia tyyliä. Nappula on modernin muotoilun klassikko. Nappula kynttilänjalat ovat näyttäviä yksinään tai koottuna ryhmäksi. Sopii hyvin hää-, syntymäpäivä- tai tuparilahjaksi mutta myös ihan itsensä hemmottelulahjaksi.

Koska sitä j-sanaa ei vielä saa mainita leimautumatta jonkin asteiseksi höperöksi niin muotoilen asian näin. Kaukaa viisas hankkii lahjat loppuvuoden juhlahetkiin nyt. Kotimainen design on aina ajaton ja varma lahjavalinta.

 Iik! Mitä löytöjä*.

Mukavaa mutta sateista lauantai iltaa. Olisikohan kohta aika sytyttää kynttilöitä?

Tuotetiedot ja kuvat: www.iittala.com

Lue myös: Ultima Thule

Artikkeli Iik erikoiseriä ja löytöjä Iittalan verkkokaupasta julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Ihania Jysk uutuuksia]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241302 2020-08-30T11:01:52Z 2020-08-30T11:01:51Z Ihania Jysk uutuuksia. Kiireisen viikon päätteeksi on vihdoin aikaa istua hetkeksi ja tutustua Jyskin malliston ihaniin syysuutuuksiin, jotka ihastuttavat yksinkertaisuudellaan ja tyynen rauhallisella luonnollisella sävymaailmallaan. Mitäpä sinä pidät näistä? Jysk on vuosien saatossa muuttanut tyyliään virkistävän pelkistetettyyn skandinaaviseen suuntaan ja siksi se jaksaa yllättää positiivisesti aina uudelleen ja uudelleen. Tänä syksynä sävymaailma on luonnollisen hillitty, […]

Artikkeli Ihania Jysk uutuuksia julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Ihania Jysk uutuuksia. Kiireisen viikon päätteeksi on vihdoin aikaa istua hetkeksi ja tutustua Jyskin malliston ihaniin syysuutuuksiin, jotka ihastuttavat yksinkertaisuudellaan ja tyynen rauhallisella luonnollisella sävymaailmallaan. Mitäpä sinä pidät näistä?

ihania jysk uutuuksia

Jysk on vuosien saatossa muuttanut tyyliään virkistävän pelkistetettyyn skandinaaviseen suuntaan ja siksi se jaksaa yllättää positiivisesti aina uudelleen ja uudelleen. Tänä syksynä sävymaailma on luonnollisen hillitty, seesteisen kaunis. Valikoimasta löytyy monta herkkua kuten tuo ylhäällä kuvassa näkyvä OREBO rahi ja ENGKARSE koristetyyny.

ihania jysk uutuuksia

VADEHAVET nojatuoli on yksinkertaisen kaunis ja samoin ALBERT pöytälamppu. Nojatuolia ei vielä löydy myymälöistä (toivottavasti se on pian saatavilla) mutta saman sarjan divaanipenkki on ainakin minulle jo entuudestaan tuttu. Ja jos tilaa olisi hankkisin sen hetimmiten.

Ihania Jysk uutuuksia – uudistuksia edullisesti sisustustarvikkeilla

Pieniä uudistuksia saa tehtyä helposti ja kukkaroystävällisesti sisustustarvikkeilla. Luonnonllisuutta sisustukseen saa helposti esimerkiksi rottingista ja puusta valmistetuilla sisustustarvikkeilla, joita Jyskin syksy on pullollaan.

ihania jysk uutuuksia

Jyskin New arrivals AW20 tuotteisiin pääset tutustumaan tarkemmin täällä.

Kuvat: www.jysk.fi

Tutustu myös: Makuuhuoneen stailaus

Artikkeli Ihania Jysk uutuuksia julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Homeroom alekoodi: hyödynnä vielä tänään]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241295 2020-08-16T15:00:47Z 2020-08-16T15:00:45Z Postaus sisältää mainoslinkkejä* Homeroom alekoodi *, jonka voit hyödyntää vielä tänään sunnuntaina olkaa hyvät. Koodilla 440461 saat -20% alen koko valikoimasta poissulkien seuraavat tuotteet: aletuotteet, tuotemerkit Jotex, Rowico ja Philips eikä kategorioiden Keittiö & ruoanlaitto, Grillit & ulkokeittiöt, Pool & Spa, Puutarhatyökalut ja Kuntoilulaitteet tuotteita. Alennuksen voi käyttää vain kerran ja se on voimassa vielä […]

Artikkeli Homeroom alekoodi: hyödynnä vielä tänään julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Homeroom alekoodi *, jonka voit hyödyntää vielä tänään sunnuntaina olkaa hyvät.

homeroom alekoodi

Koodilla 440461 saat -20% alen koko valikoimasta poissulkien seuraavat tuotteet: aletuotteet, tuotemerkit Jotex, Rowico ja Philips eikä kategorioiden Keittiö & ruoanlaitto, Grillit & ulkokeittiöt, Pool & Spa, Puutarhatyökalut ja Kuntoilulaitteet tuotteita. Alennuksen voi käyttää vain kerran ja se on voimassa vielä tämän päivän.

homeroom alekoodi
homeroom alekoodi
homeroom alekoodi


Täältä löydät muut Homeroomin ajankohtaiset kampanjat

https://www.homeroom.fi/page/campaigns *

Lue myös: Säilö kesänmuisto luontotauluun

Artikkeli Homeroom alekoodi: hyödynnä vielä tänään julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Paluu arkeen ja töihin]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241292 2020-08-09T17:09:42Z 2020-08-09T17:09:40Z Paluu arkeen ja töihin – voi miten oudolta se onkaan taas tuntunut pitkän loman jälkeen. Olo ensimmäisen työviikon jälkeen on jokseenkin voipunut. Kuulostaako tutulta? Mutta eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu, kun pääsee taas kunnolla käyntiin. Arjen järjestelyt ottavat taas oman aikansa mutta kun kuviot on selvillä niin postauksiakin alkaa tulla uunista ulos taas normaaliin […]

Artikkeli Paluu arkeen ja töihin julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Paluu arkeen ja töihin – voi miten oudolta se onkaan taas tuntunut pitkän loman jälkeen. Olo ensimmäisen työviikon jälkeen on jokseenkin voipunut. Kuulostaako tutulta? Mutta eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu, kun pääsee taas kunnolla käyntiin.

paluu arkeen ja töihin

Arjen järjestelyt ottavat taas oman aikansa mutta kun kuviot on selvillä niin postauksiakin alkaa tulla uunista ulos taas normaaliin tapaan vähintään yksi viikossa.

Postaustoiveita saa esittää ja oikeastaan olisikin erittäin toivottavaa, että muutama sellainen tulisi niin helpottaisi kummasti käyntiin pääsemisessä. Nyt oikein mukavaa mutta suhteellisen lämmintä sunnuntai iltaa. Naatitaan lämmöstä vielä hetki.

Artikkeli Paluu arkeen ja töihin julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Meraki huonesuihkeet]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241283 2020-08-02T05:36:59Z 2020-08-02T05:21:31Z Postaus sisältää mainoslinkkejä* Meraki huonesuihkeet löytyi Elloksen* valikoimasta ja vielä alennettuun hintaan. Käytin siis toiseen jonkin sähköpostissa tulleen alekoodin ja hinnasta tipahti pois -40%. En ole näitä aiemmin testannut mutta tuleepahan nyt testattua. Onko sinulla kokemuksia näistä? Tuoksuvaihtoehdoiksi valikoitui makean raikas White tea* ja tuoreiden marjojen tuoksuinen Berries*. En tiedä olisiko näistä suihkuteltavista versioista ollut […]

Artikkeli Meraki huonesuihkeet julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Meraki huonesuihkeet löytyi Elloksen* valikoimasta ja vielä alennettuun hintaan. Käytin siis toiseen jonkin sähköpostissa tulleen alekoodin ja hinnasta tipahti pois -40%. En ole näitä aiemmin testannut mutta tuleepahan nyt testattua. Onko sinulla kokemuksia näistä?

Tuoksuvaihtoehdoiksi valikoitui makean raikas White tea* ja tuoreiden marjojen tuoksuinen Berries*. En tiedä olisiko näistä suihkuteltavista versioista ollut saatavilla vielä muitakin tuoksuvaihtoja. Merakin valikoimaan kuuluu myös ns. tuoksutikut ja niiden tuoksumaailmasta löytyy ainakin lisää erilaisia tuoksuja.

meraki huonesuihkeet

Meraki huonesuihkeet osana laajaa tuoteperhettä

Niille, joille merkki ei ole entuudestaan tuttu niin, kerrottakoon että Meraki on tanskalaisen House Doctorin tuotemerkki, josta löytyy skandinaavisen tyylikkäitä ja laadukkaita kylpyhuoneen sisustustuotteita, puisia harjoja, kampoja, pyyhkeitä, saippuoita ja paljon muuta, kuten myös näitä huonetuoksuja.

meraki huonesuihkeet

Itse pidän siitä, että kotona tuoksuu hyvältä ja raikkaalta. Tuoksusuihkeet ovat siitä hyvä vaihtoehto, että niitä voi käyttää silloin kuin koti tarvitsee raikastusta. Erityisen hyvin ne sopii käytettäväksi esimerkiksi kylpyhuoneessa tai eteisessä. Jos kodin tunnelma tuntuu tunkkaiselta, tuuletus ja muutama suihkaus tuoksusuihketta tekee ihmeitä.

meraki huonesuihkeet

Mikä on sun lemppari huonetuoksu?

Lopuksi vielä muistus Elloksen käynnissä olevista kampanjoista. Tällä hetkellä (10.8.2020 saakka) verhoista saa – 25%* ja 50%:n lisäalen saa Ellos Home* alevalikoiman tuotteista.

Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa mitä tuo Elloksen alevalikoima pitää sisällään ja hyödyntää tuo lisäale. Jos oikein muistan niin alenneitusta merkkituotteistakin saa 20% lisäalen.

Lue myös: Koukussa huonetuoksuihin

Artikkeli Meraki huonesuihkeet julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Kirpparilöytöjä ja kuivakukkia]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501241275 2020-07-25T17:48:12Z 2020-07-25T17:48:10Z Postaus sisältää mainoslinkin* Kirpparilöytöjä ja kuivakukkia mm. niitä on pitänyt sisällään tämä kesälomani toiseksi viimeinen viikko. Ihan hirveän nopeasti on tämä kesä hujahtanut ja elokuun alkaessa on aika palata takaisin töihin. Kukkien kerääminen ja kuivatus Tulevia projektiraakileita varten kävimme alku viikosta keräämässä ihastuttavia luonnonkasveja ihan oman kodin naapurista. Ulkona liikkuessa kannattaa ehdottomasti katsella ympärilleen, sillä […]

Artikkeli Kirpparilöytöjä ja kuivakukkia julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Postaus sisältää mainoslinkin*

Kirpparilöytöjä ja kuivakukkia mm. niitä on pitänyt sisällään tämä kesälomani toiseksi viimeinen viikko. Ihan hirveän nopeasti on tämä kesä hujahtanut ja elokuun alkaessa on aika palata takaisin töihin.

Kukkien kerääminen ja kuivatus

Tulevia projektiraakileita varten kävimme alku viikosta keräämässä ihastuttavia luonnonkasveja ihan oman kodin naapurista. Ulkona liikkuessa kannattaa ehdottomasti katsella ympärilleen, sillä juuri nyt luonnosta löytyy paljon kauniita kuivattavaksi kelpaavia kasveja, joista oma ehdoton lempparini on Pietaryrtti.

kirpparilöytöjä ja kuivakukkia

Löysin aiemmin kesällä Granitin* alesta bambuisen kuivaustelineen ja siitä se ajatus sitten oikeastaan lähti. Näette lopputuloksen myöhemmin, kunhan kukat ovat kuivaneet.

Muutama vinkki keräämiseen ja kuivaamiseen

Kerättäessä luonnonkasveja kuivaamistarkoituksessa kukan kukkiminen on oltava alkuvaiheessa, silloin kukat eivät varise ja niillä on myös varaa aueta.

Ohjeistus kertoo, että kuivattavia kasveja kerättäessä ilman on oltava kuiva ja mielellään tuulinen. Näin kuivattava kasvi on ulkoisesti kuiva ja mahdollisia homeongelmia ei tule. Me ehdimme keräämään kukat juuri ennen sateen alkua ja näyttääkin siltä, että kukat kuivavat varsin nopeasti.

Itse poistin kukista suurimmat lehdet jättäen jäljelle oikeastaan kukinnon ja sopivan pätkän vartta. Sen jälkeen sidoin ne pieniksi kimpuiksi, jotka sitten laitoin pieneen kuivaustelineeseen alaspäin roikkumaan.

Kuivatus tehdään kuivassa tilassa, johon kosteus ei pääse. Kukkien värit säilyvät parhaiten, kun ne kuivataan pimeässä tai hämärässä. Auringonvalo haalistaa kukkien värit. Kuivatukseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa, sillä kukkien kuivuminen voi kestää parikin viikkoa.

Kirpparilöytöjä ja kuivakukkia

Koska kuivakukat on jo käsitelty niin siirrymme sujuvasti seuraavaan aiheeseen eli kirpparilöytöihin tai oikeammin yhteeen sellaiseen. Facebookin Marketplacesta löytyi tämä vintage ihanuus, johon rakastuin päätä pahkaa.

Kaunis suorakaiteen muotoinen rottinkikori maksoi kokonaista 4 euroa ja se löysi paikkansa seinältä tuosta daybed nurkkauksesta. En itse asiassa olekaan julkaissut yhtään kuvaa tästä järjestyksestä aikaisemmin. Mutta kuten näette daybed on löytänyt uuden paikan ja on nyt tässä kunnes… Niin meillä on suunnitelmia tulevaa syksyä/talvea varten, mutta katsotaan etenevätkö asiat haluttuun suuntaan vai eivät. Palaan suunnitelmiin sitten, kun niiden aika on.

Nyt oikein mukavaa kesäviikonloppua, nautitaan auringosta, joka silloin tällöin pilvien takaa pilkistää.

Lue myös: Vintage rottinki

Artikkeli Kirpparilöytöjä ja kuivakukkia julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0