Rauharentola Kerroksellinen skandinaavinen koti itse tehdyillä mausteilla 2019-11-03T16:41:44Z https://rauharentola.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://rauharentola.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/9/2018/07/cropped-casa-logo-insta-32x32.jpg Satu / Rauharentola <![CDATA[NO TRICKS JUST TREATS Ellos alekampanja]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240938 2019-11-03T16:41:44Z 2019-11-03T16:41:40Z Postaus sisältää mainoslinkkejä* No tricks just treats on Elloksen* Halloween teemainen alekampanja, joka on voimassa 7.11.2019 saakka. Tarjousnumerolla 405724 saat -25% Ellos-valikoiman tuotteista, myös huonekaluista. Jokin tässä muhkeassa Belwood sohvassa puhuttelee minua. Ja jos tilaa olisi paljon olisi tämä ehdottomasti hankintalistalla Samettinen katseenvangitsija löytyy harmaan lisäksi myös kullankeltaisena ja vaaleansinisenä. Divaanin pariksi saa halutessaan kolmen […]

Artikkeli NO TRICKS JUST TREATS Ellos alekampanja julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Postaus sisältää mainoslinkkejä*

No tricks just treats on Elloksen* Halloween teemainen alekampanja, joka on voimassa 7.11.2019 saakka. Tarjousnumerolla 405724 saat -25% Ellos-valikoiman tuotteista, myös huonekaluista.

No tricks just treats ellos alekoodi
Belwood* divaani on kutsuvan muhkea katseenvangitsija

Jokin tässä muhkeassa Belwood sohvassa puhuttelee minua. Ja jos tilaa olisi paljon olisi tämä ehdottomasti hankintalistalla Samettinen katseenvangitsija löytyy harmaan lisäksi myös kullankeltaisena ja vaaleansinisenä. Divaanin pariksi saa halutessaan kolmen istuttavan sohvan.

No tricks just treats ellos alekoodi

No tricks just treats mausteisia sisustusuutuuksia

Suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan kaikki Elloksen herkullisen mausteiset sisustusuutuudet. Niissä hehkuu kaikki syksyn lämpimät sävyt, joilla saat lämmintä tunnelmaa jo talveen valmistuvaan kotiin.

Uutuudet löydät kätevästi osoitteesta

www.ellos.fi*

Tarjousehdot (405724): Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee Elloksen oman valikoiman normaalihintaisia tuotteita. Alennus on voimassa 7.11.2019 asti. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, keittiö- & ruoanlaittotuotteisiin eikä VINTAGE- ja EXCLUSIVE-tuotteisiin.

Kuvat: www.ellos.fi

Lue myös: Jouluntaikaa Ikeasta
 

Artikkeli NO TRICKS JUST TREATS Ellos alekampanja julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Kammotuksia]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240915 2019-10-22T18:20:45Z 2019-10-20T18:09:25Z Kirja saatu Kammotuksia pimeneviin iltoihin. “Ne hiipivät hämärissä tai ryömivät koloistaan keskiyöllä. IIK! Niillä on kiiluvat silmät ja terävät hampaat. HUI!” Armoton kirjaraatimme sai arvosteltavakseen Reetta Niemelän hupsunkammottavat runot uutuusteoksessa Kammotuksia. Kirjan kuvituksesta vastaa Marjo Nygård. Kirjan on kustantanut Lasten Keskus ja se ilmeistyi juuri sopivasti Halloween juhlien kynnyksellä. Mielenkiintoinen kuvitus täydentää ja elävöittää jännittävää […]

Artikkeli Kammotuksia julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Kirja saatu

Kammotuksia pimeneviin iltoihin. “Ne hiipivät hämärissä tai ryömivät koloistaan keskiyöllä.
IIK!
Niillä on kiiluvat silmät ja terävät hampaat.
HUI!”

Armoton kirjaraatimme sai arvosteltavakseen Reetta Niemelän hupsunkammottavat runot uutuusteoksessa Kammotuksia. Kirjan kuvituksesta vastaa Marjo Nygård. Kirjan on kustantanut Lasten Keskus ja se ilmeistyi juuri sopivasti Halloween juhlien kynnyksellä.

Kammotuksia
Kammotuksia
Kammotuksia

Mielenkiintoinen kuvitus täydentää ja elävöittää jännittävää luku-/kuuntelukokemusta. Raatimme antaa kammotusrunoille 5/5 tähteä, myös kuvitus saa 5/5 tähteä. Äiti suosittelee tätä kirjaa runoudesta kiinnostuneille uteliaille pikku ihmisille ja heidän perheilleen. Hiukan pelottavat mutta hauskat hahmot saavat hymyn niin lasten kuin aikuistenkin huulille. Tämän kirjan kautta on mukava tutustua kammotusten salaiseen maailmaan.

Tämän kirjan runoja pääset kuulemaan ensi viikolla starttaavilla Kirjamessuilla. Reetta Niemelä esittää niitä Toukolassa sunnuntaina 27.10.2019 13:00 – 13:30 .

Reetta Niemelä on Raisiossa asuva runoilija ja lastenkirjailija. Niemelä ammentaa kirjallisuuteensa inspiraatiota suomalaisesta luonnosta. Tämänkin kirjan hahmot alkoivat muodostua maskulaisen metsän inspiroimana.

Kurkista Rauharentolan kirjahyllyyn.

Artikkeli Kammotuksia julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Jouluntaikaa Ikeasta]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240902 2019-10-13T15:24:46Z 2019-10-13T15:24:46Z Jouluntaikaa Ikeasta, onhan se vähän aikaista mutta… VINTERFEST-mallisto tulee myyntiin IKEA-tavarataloihin viikolla 42 eli ensi viikolla siis. Olitpa sitten minimalisti tai joulun tunnelman luomiseen täysillä heittäytyjä, IKEA-joulu tarjoaa inspiraatiota jokaiselle. VINTERFEST-mallistosta löytyy kaikki tarvittava joulunajan tunnelmointiin, kokkailuun, ruokiin, koristeluun ja lahjojen paketointiin. Jouluntaikaa Ikeasta VINTERFEST-mallisto on saanut inspiraationsa moderneista juhlimisen ja yhdessäolon tavoista. Malliston tuotteissa […]

Artikkeli Jouluntaikaa Ikeasta julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Jouluntaikaa Ikeasta, onhan se vähän aikaista mutta… VINTERFEST-mallisto tulee myyntiin IKEA-tavarataloihin viikolla 42 eli ensi viikolla siis.

Olitpa sitten minimalisti tai joulun tunnelman luomiseen täysillä heittäytyjä, IKEA-joulu tarjoaa inspiraatiota jokaiselle. VINTERFEST-mallistosta löytyy kaikki tarvittava joulunajan tunnelmointiin, kokkailuun, ruokiin, koristeluun ja lahjojen paketointiin.

jouluntaikaa ikeasta

Jouluntaikaa Ikeasta

VINTERFEST-mallisto on saanut inspiraationsa moderneista juhlimisen ja yhdessäolon tavoista. Malliston tuotteissa yhdistyvät leikkisyys ja skandinaavisista perinteistä ammentavat yksinkertaiset muodot sekä runsaat kuosit. Joulun värejä ovat tänä vuonna täyteläiset punaisen ja sinisen sävyt, joita täydennetään neutraalin vaalealla värimaailmalla.

jouluntaikaa ikeasta

Itseäni viehätti erityisesti STRÅLA- 8-haarainen led-kynttelikkö samoin kuin STRÅLA- 5-haarainen led-kynttelikkö kaunista sipulin muotoista RISBYN  paperivarjostinta unohtamatta. Tänä jouluna taitaa myös piparin leipominen jäädä vähemmälle, joten saattaa hyvinkin olla, että meillä tarjoillaan VINTERSAGA-piparkakkusetin pipareita.

Joko joulu ihanasti kutkuttelee?

Lähde ja kuvat: Ikean mediatiedote

 

Lisää jouluisia postauksia löydät täältä.

Artikkeli Jouluntaikaa Ikeasta julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Voita messulippu Kätevä & Tekevä- ja Hetki 2019 -messuille Lahden Messukeskukseen]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240896 2019-10-05T15:55:44Z 2019-10-05T15:55:44Z Yhteistyössä KOKO-Lahti Oy -Lahden Messut Voita messulippu Kätevä & Tekevä- ja Hetki 2019 -messuille Lahden Messukeskukseen. Ota suunnaksi Lahden Messukeskus pyhäinpäiväviikonloppuna  2.-3. marraskuuta. Luvassa on mielenkiintoinen kahden messutapahtuman kokonaisuus – Kätevä & Tekevä -kädentaitomessut sekä uutuustapahtuma Hetki 2019. Kätevä & Tekevä -messujen pääosassa ovat upeat käsintehdyt tuotteet sekä tarvikkeet omiin käsityöharrasteisiin. Messujen yhteydessä järjestetään myös Kivi- ja korumessut sekä […]

Artikkeli Voita messulippu Kätevä & Tekevä- ja Hetki 2019 -messuille Lahden Messukeskukseen julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Yhteistyössä KOKO-Lahti Oy -Lahden Messut

Voita messulippu Kätevä & Tekevä- ja Hetki 2019 -messuille Lahden Messukeskukseen.

Ota suunnaksi Lahden Messukeskus pyhäinpäiväviikonloppuna  2.-3. marraskuuta. Luvassa on mielenkiintoinen kahden messutapahtuman kokonaisuus
Kätevä & Tekevä -kädentaitomessut sekä uutuustapahtuma Hetki 2019.

voita messulippu

Kätevä & Tekevä -messujen pääosassa ovat upeat käsintehdyt tuotteet sekä tarvikkeet omiin käsityöharrasteisiin. Messujen yhteydessä järjestetään myös Kivi- ja korumessut sekä Nukkekoti- ja Nukkemessut. Syksyn uutuustapahtuma Hetki 2019 on hemmottelua ja hyvää oloa, kauneutta ja muotia sekä herkkuja arkeen ja juhlaan. Ohjelmasta löytyy mielenkiintoisia kokonaisuuksia aina kestosuodatinpussin ompelemisesta kehon ja mielen rentoutusharjoitteisiin.

voita messulippu

Voita messulippu ja lähde messuilemaan Lahteen

Sain arvottavakseni kolme (3) messulippua lukijoideni kesken. Arvontaan osallistut jättämällä kommenttisi, jossa kerrot mikä aihepiiri sinua erityisesti kiinnostaa tässä messukokonaisuudessa kommenttikenttään. Arvonta alkaa nyt ja päättyy jo hyvissä ajoin ennen messuja 20.10.2019 klo.23.59.  Arvonnan päätyttyä arvon kolme onnellista voittajaa ja olen heihin yhteydessä sähköpostitse. Liput toimitetaan voittajille sähköisenä Lahden Messujen toimesta ennen messuja.

Onnea arvontaan ja tunnelmallista syysiltaa.

 

Artikkeli Voita messulippu Kätevä & Tekevä- ja Hetki 2019 -messuille Lahden Messukeskukseen julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
19
Satu / Rauharentola <![CDATA[Mitä minulle kuuluu?]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240892 2019-09-29T16:40:51Z 2019-09-29T16:40:51Z Mitä minulle kuuluu? Kysyi eräs yksi alusta asti blogiani seurannut lukija. Ja uskokaa tai älkää tuo kysymys lämmitti sydäntäni erityisen paljon, sillä usein somehiljaisuus saa ihmiset unohtamaan, siirtymään eteenpäin ja etsimään itselleen uutta mielenkiintoista luettavaa. Mitä minulle kuuluu? Minulle kuuluu oikein hyvää ja asiat on mallillaan. Joskus elämässä on vaan niitä hetkiä, että kaikkea ei […]

Artikkeli Mitä minulle kuuluu? julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Mitä minulle kuuluu? Kysyi eräs yksi alusta asti blogiani seurannut lukija. Ja uskokaa tai älkää tuo kysymys lämmitti sydäntäni erityisen paljon, sillä usein somehiljaisuus saa ihmiset unohtamaan, siirtymään eteenpäin ja etsimään itselleen uutta mielenkiintoista luettavaa.

mitä minulle kuuluu rauharentola

Mitä minulle kuuluu?

Minulle kuuluu oikein hyvää ja asiat on mallillaan. Joskus elämässä on vaan niitä hetkiä, että kaikkea ei millään ehdi vaikka kuinka haluaisi. Mä olen tällä hetkellä sellaisen hetken pyörteissä. Postaustahti on nyt siitä johtuen hitaanlainen mutta monet hyvät ideat ja ajatukset odottaa sitä oikeaa ja rauhallisempaa hetkeä. Ja jos asiat etenee suunnitellusti niin suurimmat kiireet heliittää jo marraskuun loppuun mennessä. Ja sen jälkeen palaillaan pikkuhiljaa myös rivakampaan kirjoitustahtiin.

Kiitos jos jaksatte odottaa, ettekä katoa mihinkään ❤.

 

Odotellessa voitte lukea  vanhoja postauksiani, joita löytyy arkiston kätköistä enemmän kuin tarpeeksi. Kurkkaa vaikka DIY ideat täältä ja inspiroidu.

Artikkeli Mitä minulle kuuluu? julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Pienen kodin elohuone yhdistää perheen ja monet toiminnot samaan tilaan]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240885 2019-09-19T15:43:52Z 2019-09-19T15:43:52Z Pienen kodin elohuone yhdistää perheen ja sen monet toiminnot samaan tilaan. Minua on useaan otteeseen pyydetty kertomaan lisää tästä meidän elohuoneesta, joten tässä sitä asiaa siitä nyt tulee. Meidän elohuoneessa on kaikki tarpeellinen eikä mitään liikaa. Se yhdistää perheemme ja monet meidän arjen pikkujutut samaan tilaan. Sänky toimii päivisin daybedinä, jossa kaikki mahtuu halutessaanistumaan tai […]

Artikkeli Pienen kodin elohuone yhdistää perheen ja monet toiminnot samaan tilaan julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Pienen kodin elohuone yhdistää perheen ja sen monet toiminnot samaan tilaan. Minua on useaan otteeseen pyydetty kertomaan lisää tästä meidän elohuoneesta, joten tässä sitä asiaa siitä nyt tulee.

Meidän elohuoneessa on kaikki tarpeellinen eikä mitään liikaa. Se yhdistää perheemme ja monet meidän arjen pikkujutut samaan tilaan. Sänky toimii päivisin daybedinä, jossa kaikki mahtuu halutessaanistumaan tai makoilemaan. Sen lisäksi elohuoneesta löytyy tuoleja ja raheja istumiseen, työpiste ja myös avointa lattiatilaa säilytysmahdollisuuksia unohtamatta.  Huone on täynnä elämää päivän jokaisena tuntina.

pienen kodin elohuone

pienen kodin elohuone

Sänky/daybed kääntyy moneen suuntaan. Välillä se on  pituussuunnassa seinää vasten, välillä taas näin sänkymaisemmin huoneen keskitilaa kohden osoittaen.  Työpisteen pöydän saa helposti irti ja säilöön mutta tällä hetkellä sille on taas käyttöä.

pienen kodin elohuone

Olohuoneesta tuli pienen kodin elohuone

Olohuoneen käyttötarkoituksen muuttaminen ja kodin käytettävien neliöiden määrän on maksimoiminen tilojen käyttötarkoituksia yhdistelemällä on ollut ainakin meille huippuratkaisu. Vapaaehtoinen valinta kohtuullistaa elämistä ja asumista, ei pakon sanelema juttu.

Kysy ihmeessä, jos jokin asia jäi askarruttamaan sinua tai palat halusta tietää jostakin asiasta lisää. Koitan vastailla rehellisesti kaikenkirjaviin kysymyksiin ja mietteisiin.

 

Lue myös:

Minimalismi on  olennaiseen keskittymistä

Artikkeli Pienen kodin elohuone yhdistää perheen ja monet toiminnot samaan tilaan julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Iik! sanoi Iittala]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240876 2019-09-14T13:54:58Z 2019-09-14T13:54:58Z Postaus sisältää mainoslinkkejä* Iik! sanoi Iittala ja pyöräytti käyntiin kampanjan, joka tarjoilee löytöjä ja erikoiseriä* aina 22.9.2019 saakka. Lisäksi erikoisetuna Yli 120 € ostoksesta saa Valkea-kynttilälyhdyn* lahjaksi (arvo 19,90 €). Ja yli 100 euron tilaukset tulevat  pakettina ilman toimituskuluja.  Keräilin tähän postaukseen muutaman oman suosikkini kampanjan kätköistä, ehkä  myös sinun suosikkisi löytyvät näiden tuotteiden joukosta. […]

Artikkeli Iik! sanoi Iittala julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Iik! sanoi Iittala ja pyöräytti käyntiin kampanjan, joka tarjoilee löytöjä ja erikoiseriä* aina 22.9.2019 saakka. Lisäksi erikoisetuna Yli 120 € ostoksesta saa Valkea-kynttilälyhdyn* lahjaksi (arvo 19,90 €). Ja yli 100 euron tilaukset tulevat  pakettina ilman toimituskuluja.  Keräilin tähän postaukseen muutaman oman suosikkini kampanjan kätköistä, ehkä  myös sinun suosikkisi löytyvät näiden tuotteiden joukosta.

Iik! sanoi Iittala

Iik! sanoi Iittala

Leimu-valaisimen* inspiraationa on yllättäviä materiaaleja yhdistelevä moderni arkkitehtuuri. Suupuhalletun lasiosan värisävyn ominainen vaihtelu antaa tuotteelle uniikin ilmeen.  Eri värisävyjen joukosta ehdoton suosikkini on tämä tammea ja harmaata lasia yhdistävä valaisin. Tyynen kaunis ja harmooninen.

 

Muotoilija Oiva Toikka inspiroitui luonnosta ja aikakautensa taiteesta luodessaan Flora-sarjan*. Flora julkaistiin 1960-luvulla, minkä jälkeen siitä on tullut kansainvälisesti suosittu lasisarja. Nyt Florasta on tehty erikoiserä. Jokainen lasiston osa valmistetaan suupuhaltamalla. Floran kaunis ja herkkä kukkakuvio on näyttävä yksityiskohta kaikissa kattauksissa,  ja sopii hyvin yhdistettäväksi muutoin yksinkertaiseen kattauskokonaisuuteen. Kauniin kuparinen sävy Pomeranssi on ylellisen kaunis.

Iik! sanoi Iittala
Vaikka värit tekee tuloaan, rakkauteni harmaaseen on pysyvää. Graniitin värinen Teema kaadin* sopii loistavasti valkoisen kaatimen kaveriksi.

Koska sitä j-sanaa ei vielä saa mainita leimautumatta jonkin asteiseksi höperöksi niin muotoilen asian näin. Kaukaa viisas hankkii lahjat loppuvuoden juhlahetkiin nyt. Kotimainen design on aina ajaton ja varma lahjavalinta.

 Iik! Mitä löytöjä*.

Tuotetiedot ja kuvat: www.iittala.com

Artikkeli Iik! sanoi Iittala julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Onneli ja Anneli]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240871 2019-08-31T17:15:12Z 2019-08-31T17:12:52Z Onneli ja Anneli pienen pienet marsusiskokset muistoissa säilyvät nyt ja aina. Rakkaan lemmikin kuolema tuo surun, joka väistyy vain suremalla, hiljalleen ajan kanssa. Kulunut viikko on ollut meille varsin tunteikas. Alkuviikosta illan vaihtuessa yöksi  silittelimme hellästi Onneli Onsku marsusen sateenkaarisillalle. Ja jo seuraavana aamuna teimme päätöksen etsiä Annelille uuden kodin, sillä uutta marsua emme itse […]

Artikkeli Onneli ja Anneli julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Onneli ja Anneli pienen pienet marsusiskokset muistoissa säilyvät nyt ja aina. Rakkaan lemmikin kuolema tuo surun, joka väistyy vain suremalla, hiljalleen ajan kanssa.

Kulunut viikko on ollut meille varsin tunteikas. Alkuviikosta illan vaihtuessa yöksi  silittelimme hellästi Onneli Onsku marsusen sateenkaarisillalle. Ja jo seuraavana aamuna teimme päätöksen etsiä Annelille uuden kodin, sillä uutta marsua emme itse halunneet enää hankkia ja laumaeläimenä marsu tarvitsee lajitovereiden seuraa voidaakseen hyvin ja elääkseen tasapainoista elämää.

Onneksi uusi koti löytyikin varsin pian nuorehkon Pate marsun kaverina. Pate oli myös äskettäin menettänyt ystävänsä ja haki iäkkäämmän naisen seuraa. Niinpä me hyvästelimme haikein mielin myös Anneli marsusen, tietäen kuitenkin sen olleen paras mahdollinen ratkaisu meille kaikille.

onneli ja anneli

 

Nyt marsuton koti on kovin hiljainen. Ei kuikutusta jääkaappia avattaessa eikä visertävää vihellystä aamuyön pikkutunneilla.

Ikävä on…

 

 

Artikkeli Onneli ja Anneli julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
4
Satu / Rauharentola <![CDATA[Ellos kotikampanja]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240862 2019-08-24T12:22:02Z 2019-08-24T12:22:02Z Postaus sisältää mainoslinkkejä* Ellos kotikampanja houkuttaa sisustusshoppailemaan. Syksy on sisustajan parasta aikaa, allekirjoitatko? Siirrytään pikkuhiljaa ulkotiloista sisätiloihin ja aletaan rakentamaan lämpöistä ja tunnelmallista kotipesää suojaan syksyn sateilta ja viimoilta. Meillä on nyt viimeiset pari viikkoa eletty ihan uudenlaista arkea (palasin nimittäin ainakin vuodeksi palkkatyöhön) ja olenkin iltaisin ollut niin väsynyt, että eipä ole mielessä olleet […]

Artikkeli Ellos kotikampanja julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Ellos kotikampanja houkuttaa sisustusshoppailemaan. Syksy on sisustajan parasta aikaa, allekirjoitatko? Siirrytään pikkuhiljaa ulkotiloista sisätiloihin ja aletaan rakentamaan lämpöistä ja tunnelmallista kotipesää suojaan syksyn sateilta ja viimoilta.

Meillä on nyt viimeiset pari viikkoa eletty ihan uudenlaista arkea (palasin nimittäin ainakin vuodeksi palkkatyöhön) ja olenkin iltaisin ollut niin väsynyt, että eipä ole mielessä olleet sisustusjuttuset eikä lampaita ole tarvinnut laskea, uni on tullut ihan itsestään. Eilen illalla surffasin kuitenkin pitkästä aikaa Elloksen sivuille* ja löysinkin mukavan Kotikampanjan, jossa kodintuotteista (myös merkkituotteista ja huonekaluista) saa – 20% alennusta 3.9. saakka, ajattelin myös vinkata siitä myös sinulle. Mikäli et ole sitä itse vielä huomannut.

Ellos kotikampanja – herkkuja vaikka millä mitalla

Vaikka aivan ihana Lounge-tuoli HELLE* ja lämpöä huokuva BAGA matto* olisin koivin houkutelleet päädyin tällä kertaa hiukan pienempiin ostoksiin.

ellos kotikampanja

ellos kotikampanja

Ostokoriin sujahti nimittäin juuttitabletteja*

ellos kotikampanja

ja hiukan paketointijuttuja* vuoden loppupuoliskoa silmällä pitäen.

Klikkaa sinäkin itsesi osoitteeseen

www.ellos.fi*

ja aktivoi alennus etusivun mainosbannerista. Ja shoppaile syksy kotiisi.

 

Kuvat: www.ellos.fi

Artikkeli Ellos kotikampanja julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0
Satu / Rauharentola <![CDATA[Vesilasissa on elämää – projekti avokadon kasvatus]]> https://rauharentola.casablogit.fi/?p=1501240855 2019-08-17T17:00:28Z 2019-08-17T17:00:28Z Vesilasissa on elämää – huudahdin kiireisen viikon päätteeksi, kun ehdin kurkistamaan pitkästä aikaa mitä avokadon kasvatusprojektilleni kuuluu. Päätin jo jokin aika sitten kokeilla, kuinka avokadon kasvatus kotioloissa onnistuu. Mitään hedelmiä tuottavia puitahan kotioloissa ei saa aikaiseksi mutta kauniin viherkasvin (hyvällä tuurilla) kuitenkin. Avokadon kasvatuksen vaiheet – vesilasissa on elämää 1. Siemenen puhdistus ja kuivatus Puhdista […]

Artikkeli Vesilasissa on elämää – projekti avokadon kasvatus julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
Vesilasissa on elämää – huudahdin kiireisen viikon päätteeksi, kun ehdin kurkistamaan pitkästä aikaa mitä avokadon kasvatusprojektilleni kuuluu.

vesilasissa on elämää

Päätin jo jokin aika sitten kokeilla, kuinka avokadon kasvatus kotioloissa onnistuu. Mitään hedelmiä tuottavia puitahan kotioloissa ei saa aikaiseksi mutta kauniin viherkasvin (hyvällä tuurilla) kuitenkin.

Avokadon kasvatuksen vaiheet – vesilasissa on elämää

1. Siemenen puhdistus ja kuivatus

Puhdista avokadonsiemen hedelmälihasta vedellä. Mikäli hedelmälihaa jää, saattaa siemen mädäntyä ja itäminen epäonnistua. Luin muutaman erilaisen ohjeen ja päädyin poistamaan siemenen kuoren. Siemenen kuorta ei kuitenkaan tarvitse poistaa, sillä kuori sisältää itämiselle tärkeää ravintoa ja suojaa siementä.

Kun olet pessyt siemenen, pyyhi se paperilla ja jätä kuivumaan pariksi päiväksi huoneenlämpöön. Kuivuessaan siemenen kuori halkeilee, mikä mahdollistaa itämisen.

2. Itäminen

Kun siemen on kuiva, työnnä siihen kiinni muutama hammastikku hieman yläviistoon osoittaen. Aseta avokadonsiemen hammastikkuineen vesilasin päälle ja täytä lasi vedellä niin, että noin puolet siemenestä on veden alla. Aseta lasi valoisaan ja lämpimään paikkaan. Huolehdi, että laitat veteen siemenen paksumman alapuolen, josta juuret kasvavat. Kirkas lasi on kasvatukseen paras vaihtoehto, sillä siitä   näet hyvin, milloin juuret alkavat kasvaa.

Varmista päivittäin, että siemen on jatkuvasti vedessä. Ja vaihda vettä säännöllisesti. Muutamassa viikossa siemen alkaa kehittää juuria, jotka kasvavat alas veteen.

vesilasissa on elämää

3. Istutus

Vielä saan odotella hetken. Jos/kun juuret täyttävät lasin kunnolla ja varttakin on alkanut kasvaa, on aika istuttaa avokado ruukkuun, joka on täytetty ravinteikkaalla kukkamullalla. Avokadopuuta voi lannoittaa kerran viikossa ja talvikautena kerran kuussa.

                                           Oletko sinä kokeillut avokadon kasvatusta? Ja jos olet millaisin tuloksin?

VINKKI! Avokadon voi istuttaa myös suoraan multaan. Kurkkaa eri hedelmien istutusvinkit täältä.

Lue myös artikkelit: Kukkaruukku kierrätysmateriaalista ja Ilmakasvipidike

Artikkeli Vesilasissa on elämää – projekti avokadon kasvatus julkaistiin ensimmäisen kerran Rauharentola.

]]>
0