Maistuisiko joulumakeinen?

Joulupöydän kahvihetken kruunaa itsetehdyt makeiset. Vaikka ylesiseti luullaan, että joulmakeiset ovat varsin työläitä tehdä niin jos ette kerro kellekään, voin paljastaa, että niiden tekeminen oli melkoisen helppoa.  Tämä niin herkullinen joulumakeinen on varsin yksinkertainen valmistaa ihan omalle perheelle tai vaikkapa lahjaksi naapurille.

 

Kaura-suklaapallot (40–50 kpl)

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
3 rkl appelsiinimehua

 

Kuorrutus
200 g maitosuklaata

 
***
 

Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen mehun kanssa. Muotoile massasta pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin kovettumaan vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

Pyörittele kaurapallot kahden teelusikan avulla suklaassa ja nosta taas leivinpaperin päälle esimerkiksi tarjottimelle. Anna suklaan kovettua jääkaapissa yön yli. Itsetehdyt makeiset kannattaa säilyttää viileässä esim. jääkaapissa.

***

 
makeiset+001.JPG
 

Nämä kaurasuklaapallot löysivät sopivan säilytyspaikan kananmunalaatikosta.

 

makeiset+002.JPG
 
 
  Keittiöstä tulee nyt niin ihana joulukahvin tuoksu, että taidanpa lähteä juomaan kupposen kuumaa ja kaveriksi yksi ja ehkä toinenkin kaurasuklaapallo.
 
Mukavaa lauantaita.
 

3 kommenttia “Maistuisiko joulumakeinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *