Kesäkukkien istutusta

Facebookin puolella vilauttelinkin meidän istutuspuuhia jo eilen. Kesäkukat nimittäin odottivat meitä keskiviikkona postissa. Kukkien saavuttua kotiin innokkaat pikku puutarhurit halusivat tietenkin heti ryhtyä istutuspuuhiin. Tilasin tänä vuonna kukat ensimmäistä kertaa ikinä verkkokaupasta ja täytyy sanoa, että melko vaivatontahan se oli ja voin lämpimästi suositella sitä vaihtoehdoksi ruuhkaiselle taimimyymälälle. Vaikka tuskin pystyn itse sieltä pysymään poissa ihan kokonaan.

 

1.jpg

 

4.jpg

 

5.jpg

 

Ensimmäiset kesäkukkaistutukset on siis nyt tehty. Hopeakäpälää, Hopeaputouksia, Kerrattuja petunioita ja Kääpiömiekkaliljoja. Kyllä ne kesäkukat vaan tuovat kesän. Eikös?

 

8.jpg

 

Sekä Hopeakäpälä että Hopeaputous ovat mulle aivan uusia tuttavuuksia. Niiden pitäisi kuitenkin olla vähään tyytyväisiä joten katsotaan miten tämän puutarhurin käy. Hyvällä tuurilla Hopeaputousta voi vielä hyödyntää syysistutuksissakin. Se, kun kestää hyvin myös kylmyyttä.

 

6.jpg

 

Hopeakäpälälle kasvupaikaksi sopii niin aurinkoinen kuin varjoinenkin paikka.  Toivottavasti meidän välillä kovin paahteinenkin etuterassi ei ole sille liikaa. Kastelukannu vaan viereen niin ei kastelu pääse unohtumaan.

 

7.jpg

 

Mitä teidän ruukuissa ja amppeleissa kukkii tänä kesänä?

4 kommenttia “Kesäkukkien istutusta

  1. Ei kuki vielä mitään, höh. En ole kerennyt uhraamaan vielä ajatustakaan koko piha/terassi-alueelle, vaikka pieni rivarinpiha/terassi kyseessä onkin. No, opinnot on ihan loppusuoralla, joten kohta pystyn sitten tähänkin keskittymään? 🙂 Meillä on aika paljon havukasveja, harmaata tiiltä ja valkoista koristekiveä, pidän vähän sellaisesta japanilaisesta fiiliksestä. Tänä vuonna ajattelin kuitenkin tehdä terassin nurkkaan jonkun perinteisemmän ruukkuistutus-setin. Tykkään myös aika perinteisistä kukista; lobeliasta, petunioista, orvokeista… joku iso amppeli taas portinpieleen tulee. Tuo hopeaputous on kyllä aivan ihanan näköinen!

    1. Kovin paljon samantyylinen on meidänkin piha. Havukasveja, isoja kiven murikoita, koristekiviä. Samaan fiilistä halusin myös etupihalle ja sekä tuo Hopeaputous ja Hopeakäpälä sopivat melkoisen hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *