Syksyn satoa: Lempeä maa-artisokkagratiini

Mä rakastan ja joku toinen varmasti sitten ei. Ihanan lempeän yhdistelmän saa lisäämällä maa-artisokkagratiiniin hiukan perunaa. Se taittaa hyvin jokseenkin aromikkaan maa-artisokan makua. Aikuisten lisukeruoaksi syntyi sunnuntain päivälliselle alunperin Valion sivulta löytynyt maa-artisokkagratiini hiukan muunneltuna.

 

DSC_0195.jpg

 

DSC_0193.jpg

 

Maa-artisokkagratiini

 

700g maa-artisokkaa

300g jauhoisia perunoita

pippurisekoitusta

suolaa

150g lempi juustoasi raastettuna

4dl kermaa

 

  • Kuori maa-artisokat ja perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo nopeasti lävikössä kylmällä vedellä. Valuta. Kaada uunivuokaan.

  • Ripottele mausteet päälle ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta. Kaada päälle kerma. Peitä vuoka alumiinifoliolla.

  • Kypsennä 200 asteessa 45 min. Ota folio pois ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Nosta vuoka takaisin uuniin, jatka kypsentämistä 200 asteessa 30 min. Laita uuni pois päältä, peitä vuoka uudelleen foliolla. Anna hautua jälkilämmössä 15 min.

 

DSC_0203.jpg

 

Maukasta tiistai päivää <3.

 

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *