Mutta mitä tapahtuikaan huonekuuselle?

Mä ostin huonekuusen hyvissä ajoin ennen joulua varmaan jo marraskuun puolella ja se vihersi kauniisti ja tuntui viihtyvän hyvin vasten melko kylmää ulkoseinää. Olin merkinnyt kalenteriin ohjeeksi saamani 10 päivän kasteluvälitkin. Muutama viikko sitten neulaset alkoivat kuitenkin kuivua ja ruskettua. Ja syytinkin jo lämmitysjärjestelmämme ongelmia myös huonekuusen kohtalosta. Olin ihan varma, että trooppinen ilmasto tappoi myös huonekuusen.

 

DSC_0039%20rauharentola.jpg

 

Eilen otin kuusen tarkempaan tarkasteluun ja mitä näinkään? Ruskean toukan näköisen yökötyksen sukeltamassa multaan takapää heiluen. Voi yök. Voitte arvata, että kuusi sai lähtöpassit samointein. Koska läheisyydessä ei ole muita viherkasveja, toukka tai useampi sellainen on täytynyt olla jo mullassa alusta alkaen. Tai sitten jokin aika sitten ostamieni tulppaanien mukana on täytynyt tulla salamatkustajia. Onko teillä vastaavia kokemuksia?

 

DSC_0043%20rauharentola.jpg

 

DSC_0030%20rauharentola.jpg

 

Kaipaan jo tuota ihanaa huonekuusta ja mietinkin uskallanko sellaisen vielä hankkia. Vai tyydynkö suosiolla vaikka Stockan muovisiin mehikasveihin. Oletteko te saaneet huonekuusen viihtymään sisällä?

 

Satu / Rauharentola - -

4 kommenttia “Mutta mitä tapahtuikaan huonekuuselle?

 1. Meidän kuusista en ole ötsejä löytänyt ja kahdesta siis kokemusta. Itse olisin kanssa antanut moisen löydöksen jälkeen ritolat kuuselle, kammoan muutenkin kaikkia örkkejä ja maanmatosia. 😀 On varmaan ollut asukki jo valmiiksi mullassa asustamassa, en usko että talviaikaan olisi mistään muualtakaan kuusen juurelle päätynyt…<br />
  <br />
  Haastoin sinutkin mukaan Elämäsi aakkoset -haasteeseen. 🙂 Haastetta saa soveltaa vapaasti haluamallaan tavalla. :)<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/02/elamani-aakkoset&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/02/elamani-aakkoset</a&gt;

  1. Niin se tai ne oli varmaan tullut kaupanpäälliseksi. Mutta voit arvata, että kuusi lähti liukkaasti, kun salamatkustajat bongasin. Mä en myöskään ole tuollaisten öttiäisten ystävä. Kiitos haasteesta &hearts;. Täytynee paneutua siihen piakkoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *