Kuulumisia ja nimikointivinkki

Joko siellä ollaan syväjäässä päästä varpaisiin? Me ei olla jäässä eikä edes paleltuneita vaan pienoiseen blogihiljaisuuteen on aivan muu syy. Täällä ollaan nimittäin tutustuttu ahkerasti päiväkotiin, nimikoitu vaatteita ja asusteita (on muuten melkoinen urakka) ja suunniteltu sunnuntaisia synttäreitä.

 

DSC_0160%20%282%29.jpg

 

Näin talviaikaan erityisesti villavaatteiden ja villasukkien nimikointi tuottaa monelle päänvaivaa, päiväkodissa kun toivotaan, että kaikki vaatteet olisi nimikoitu. Siihen ongelmaan tällä kohta jo entisellä päiväkodintädilla on antaa melkoisen yksinkertainen ratkaisu. Osta apteekista ”hefta”rulla (kiinnelaastaria) eli sitä ruskeaa teippipintaista kangasta, jota on tavallisessa laastarissakin, mutta sitä jossa ei ole haavaan kohdistuvaa kangastyynyä. ”Heftaa” myydään mm. metallisen suojakuoren alla olevissa rullissa. Apteekin henkilökunta neuvoo kyllä varmasti löytämään juuri sen oikean tuotteen.

Leikkaa heftasta oikean mittainen palanen. Liimaa se esim. villasukkaan. Painele se lujasti kiinni ja kirjoitta siihen permanent tussilla lapsen nimi. Liimapinta pitää hyvin ja nimilappu pysyy jopa pesukoneessa.

 

DSC_0163%20%282%29.jpg

 

Nimikoinnista huolimatta olen ihan varma, että ainakin minimieheltä tulee katoamaan vaatekappale jos toinenkin mutta sellaista se on, päiväkotiarki nimittäin.

 

Aurinkoista perjantai-iltapäivää

 

2 kommenttia “Kuulumisia ja nimikointivinkki

  1. Meillä pojat aloittivat syksyllä päiväkodin. Vielä ei ole mitään kadonnut ja ihmetellyt olenkin miten hyvää huolta vaatteista on pidetty! Samantien kaikki aina omaan koriin ja ulkovaatteidenkin päälle puetaan todella herkästi kuravaatteet joten nekään eivät ole jatkuvasti pesukunnossa! 🙂 Onnea teidän päiväkotiarjen aloittamiseen! 🙂

    1. Hieno juttu, mä olen hiukan skeptinen mutta katsotaan kuinka meidän käy. Kiitos, lapset ovat innoissaan joten tsemppejä taitaa oikeastaan tarvita äiti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *