Leivonnassa on vaan jotakin terapeuttista. Upottaessasi sormet esimerkiksi pullataikinaan voi hetkeksi unohtaa maailman murheet, rentoutua ja antaa taikinan pursua läpi sormien.
Leipominen on minun tapani ottaa omaa aikaa. Leipomisen ilo, taikinan maistelu ja tuoksut selkeyttävät ajatuksia ja rauhoittavat mielen. Leipoessa sitä vain yksinkertaisesti unohtaa kaiken muun, kun keskityy onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseen.
Lämmin pulla ja kylmä maito, voiko sen täydellisempää terapian lopetusta ollakaan.
Tämän päivän taikinaterapian tuloksena syntyi Suklaaboston.
Ja tässä ohje:
voita tai margariinia
sokeria
tomusokeriraitoja
Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja suklaa. Sirota päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7–9 palaa. Aseta ne väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan.
Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Ohjeesta poiketen. laiton täytteeseen 200g suklaata, suklaan ystäviä kun ollaan. Lopputulos on täyteläisen suklainen.
Harrastetaanko teillä terapeuttista leivontaa?
Leppoisaa sunnuntaita kaikille.