Kirpparilöytöjä ja kuivakukkia

Postaus sisältää mainoslinkin*

Kirpparilöytöjä ja kuivakukkia mm. niitä on pitänyt sisällään tämä kesälomani toiseksi viimeinen viikko. Ihan hirveän nopeasti on tämä kesä hujahtanut ja elokuun alkaessa on aika palata takaisin töihin.

Kukkien kerääminen ja kuivatus

Tulevia projektiraakileita varten kävimme alku viikosta keräämässä ihastuttavia luonnonkasveja ihan oman kodin naapurista. Ulkona liikkuessa kannattaa ehdottomasti katsella ympärilleen, sillä juuri nyt luonnosta löytyy paljon kauniita kuivattavaksi kelpaavia kasveja, joista oma ehdoton lempparini on Pietaryrtti.

kirpparilöytöjä ja kuivakukkia

Löysin aiemmin kesällä Granitin* alesta bambuisen kuivaustelineen ja siitä se ajatus sitten oikeastaan lähti. Näette lopputuloksen myöhemmin, kunhan kukat ovat kuivaneet.

Muutama vinkki keräämiseen ja kuivaamiseen

Kerättäessä luonnonkasveja kuivaamistarkoituksessa kukan kukkiminen on oltava alkuvaiheessa, silloin kukat eivät varise ja niillä on myös varaa aueta.

Ohjeistus kertoo, että kuivattavia kasveja kerättäessä ilman on oltava kuiva ja mielellään tuulinen. Näin kuivattava kasvi on ulkoisesti kuiva ja mahdollisia homeongelmia ei tule. Me ehdimme keräämään kukat juuri ennen sateen alkua ja näyttääkin siltä, että kukat kuivavat varsin nopeasti.

Itse poistin kukista suurimmat lehdet jättäen jäljelle oikeastaan kukinnon ja sopivan pätkän vartta. Sen jälkeen sidoin ne pieniksi kimpuiksi, jotka sitten laitoin pieneen kuivaustelineeseen alaspäin roikkumaan.

Kuivatus tehdään kuivassa tilassa, johon kosteus ei pääse. Kukkien värit säilyvät parhaiten, kun ne kuivataan pimeässä tai hämärässä. Auringonvalo haalistaa kukkien värit. Kuivatukseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa, sillä kukkien kuivuminen voi kestää parikin viikkoa.

Kirpparilöytöjä ja kuivakukkia

Koska kuivakukat on jo käsitelty niin siirrymme sujuvasti seuraavaan aiheeseen eli kirpparilöytöihin tai oikeammin yhteeen sellaiseen. Facebookin Marketplacesta löytyi tämä vintage ihanuus, johon rakastuin päätä pahkaa.

Kaunis suorakaiteen muotoinen rottinkikori maksoi kokonaista 4 euroa ja se löysi paikkansa seinältä tuosta daybed nurkkauksesta. En itse asiassa olekaan julkaissut yhtään kuvaa tästä järjestyksestä aikaisemmin. Mutta kuten näette daybed on löytänyt uuden paikan ja on nyt tässä kunnes… Niin meillä on suunnitelmia tulevaa syksyä/talvea varten, mutta katsotaan etenevätkö asiat haluttuun suuntaan vai eivät. Palaan suunnitelmiin sitten, kun niiden aika on.

Nyt oikein mukavaa kesäviikonloppua, nautitaan auringosta, joka silloin tällöin pilvien takaa pilkistää.

Lue myös: Vintage rottinki

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *